Τα πάνω κάτω στις προσλήψεις εκπαιδευτικών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2014

Τα πάνω κάτω στις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Σε νέα διαδικασία επιλογής και πριμοδότησης των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν ως αναπληρωτές προχωρεί το υπουργείο Παιδείας. Τι προβλέπεται

Προβλέπονται αυξημένη μοριοδότηση για υπηρετούντες σε δυσπρόσιτες περιοχές και επανάκαμψη του μπόνους προϋπηρεσίας.
Διπλάσια μοριοδότηση θα έχουν από φέτος οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα υπηρετήσουν ως αναπληρωτές σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινούς όγκους και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές).
Η σχετική διάταξη θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά αναφέρεται ήδη και στην εγκύκλιο που εξέδωσε προχθές το υπουργείο Παιδείας, με την οποία καλούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποψήφιοι αναπληρωτές να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από σήμερα έως και τις 8 Αυγούστου 2014.
Στην ίδια διάταξη θα υπάρχει και επικαιροποίηση των περιοχών που θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση.
Παράλληλα, όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Παιδείας στο "Έθνος", η πολιτική ηγεσία μελετά και το ενδεχόμενο η παραπάνω ρύθμιση να επεκταθεί και μαζί να αποφασιστεί το "ξεκλείδωμα" των πινάκων των αναπληρωτών με τη μοριοδότηση της προυπηρεσίας τους και μετά την 30η/6/2010. η οποία έχει "παγώσει", κάτι που ο κόσμος της εκπαίδευσης προσδοκά με αγωνία. Η απόφαση αυτή δεν έχει ληφθεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του υπουργείου ο Ανδρέας Λοβέρδος μελετά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ποιοι κλάδοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες φυσικών, χημικών, φυσιογνωστών, βιολόγων και γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΡΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΡΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01.
Οι εκπαιδευτικοί τω κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.14, ΤΕΙ6 και οι εμπειροτέχνες μουσικοί θα κληθούν με ξεχωριστή εγκύκλιο.
Ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων δεν υφίσταται, ενώ κατώτατο ορίζεται το 21ο έτος. Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής οι συνταξιούχοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν τιμωρηθεί με οριστική παύση καθηκόντων. Επίσης, όσοι δεν έχουν αποδεχθεί τον διορισμό τους σε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού κά. Η αίτηση-δήλωση υποβάλλεται σε μία οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας (κλάδοι ΠΕ60 και ΠΕ70) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Δηλώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία ΑΦΜ, ΑΔΤ, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου, email αν υπάρχει, ιθαγένεια κλπ.
Περιοχές προτίμησης
*Για τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται αποκλειστικά σε μία εκ των βαθμίδων εκπαίδευσης δηλώνονται, κατά σειρά προτεραιότητας από μία μέχρι και τριάντα περιοχές προτίμησης αναπληρωτών με πλήρες ή/και μειωμένο ωράριο από τις περιοχές της αντίστοιχης βαθμίδας εκπαίδευσης.
*Για τους εκπαιδευτικούς που δύνανται να απασχολούνται και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, ήτοι για αυτούς των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕΟ7, ΠΕΟ8, ΠΕ11, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32 και ΠΕ18.41 δηλώνονται κατά σειρά προτεραιότητας, από μία μέχρι και εξήντα περιοχές προτίμησης.
πηγή: 'Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες