Χάκερς «χτύπησαν» την ΕΚΤ-Ζητούν χρήματα σε αντάλλαγμα διευθύνσεων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2014

Χάκερς «χτύπησαν» την ΕΚΤ-Ζητούν χρήματα σε αντάλλαγμα διευθύνσεων


Πειρατεία στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα με αποτέλεσμα να κλαπούν διευθύνσεις ηλεκτρικού ταχυδρομείου και άλλες πληροφορίες, χωρίς όμως να επηρεασθούν δεδομένα τα οποία είναι ευαίσθητα για τις αγορές.

Η κλοπή ήρθε στο φως αφού η κεντρική τράπεζα έλαβε ένα ανώνυμο email το βράδυ της Δευτέρας με το οποίο ζητούνταν χρήματα σε αντάλλαγμα για τις διευθύνσεις.

Οι χάκερ έκαναν πειρατεία σε μια βάση δεδομένων στην οποία αποθηκεύονται λεπτομέρειες για πρόσωπα που συμμετέχουν σε διασκέψεις της ΕΚΤ, επισκέψεις και άλλες εκδηλώσεις, ανακοίνωσε η τράπεζα. Αυτή η βάση δεδομένων τηρούνταν χωριστά από τα εσωτερικά συστήματα, πρόσθεσε.

Πηγή: alfavita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες