ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ:Η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ:Η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας

Σε μια βαρυσήμαντη πολιτική δήλωση για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας, προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, για την 40η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.που αναμένεται να συζητηθεί έντονα τις επόμενες ημέρες.

Η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας και αυτή είναι ίσως η δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας, σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του.

Σϋμφωνα με το ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτάσσει ως αναγκαία συνθήκη για την επούλωση των τραυμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του πολιτεύματος, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ανάκτηση της οικονομικής αυτοδυναμίας.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ότι «τη λύση θα τη βρούμε μόνοι μας και θα τη βρούμε μόνο μέσα από μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές, που θα βοηθήσουν να αρθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό». Σε αυτό το πλαίσιο, ειδική μνεία κάνει στην εμπέδωση κανόνων φορολογικής δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη μεταρρύθμιση, ώστε, όπως διευκρινίζει, να σηκώνουν τα μεγάλα βάρη αυτοί που έχουν και όχι αυτοί που δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχτηκε «για τις υπογραφές που έβαλα», εξηγεί ότι «το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες