Φορολογική βαρβαρότητα σε έξι δόσεις - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2014

Φορολογική βαρβαρότητα σε έξι δόσεις


Παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις. Εντός Σεπτεμβρίου η πρώτη δόση του νέου χαρατσιού που γονατίζει τους φορολογούμενους
Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Ευ. Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα κατατεθούν την Τετάρτη στη Βουλή για να ψηφιστούν στις επόμενες μέρες.

Η αξία των οικοπέδων

Η πρώτη παρέμβαση αφορά την αλλαγή των τιμών προσδιορισμού της αξίας των οικοπέδων στις περιοχές εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακινήτων, σε πάνω από 400 περιοχές, σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια.

Σε αυτές τις περιοχές θα ισχύσουν οι περσινές τιμές προσδιορισμού της αξίας γης, εκτός από εκείνες όπου ο φετινός προσδιορισμός ήταν μικρότερος.
Επίσης θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να απλουστευτούν οι διαδικασίες για να λάβουν εκπτώσεις και απαλλαγές φόρου όσοι τις δικαιούνται. Κυριότερες τέτοιες αλλαγές αφορούν την κατάργηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
Ακόμα, θα απλουστευτούν οι διαδικασίες για τις εκπτώσεις φόρου στα διατηρητέα κτίσματα και οι απαλλαγές φόρου από τα δεσμευμένα.

Χαράτσι και στα ξενοίκιαστα


Από την άλλη πλευρά, κανονικά θα φορολογηθούν τα ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Επιμέρους διορθώσεις θα υπάρξουν σε σεισμόπληκτες περιοχές, όπως η Κεφαλονιά, που απαλλάσσεται από τον ΕΝΦΙΑ για έναν χρόνο, σύμφωνα με την κυβερνητική δέσμευση.

Επιπλέον, δρομολογείται η απαλλαγή μεμονωμένων ακινήτων περιουσιών που έχουν πλήρως αχρηστευτεί λόγων παλαιότερων σεισμών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Κυβερνητικό έγκλημα»

«Παρά τη ρύθμιση για έξι δόσεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες να αλλάξει η ατζέντα από τη φορολογική βαρβαρότητα του ΕΝΦΙΑ, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι θα κληθούν να "πληρώσουν το μάρμαρο" από τα εκκαθαριστικά του, τα οποία, παρά τις εξαγγελίες, δεν είναι σαφές ακόμη πόσο θα μειωθούν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Υπάρχουν πληροφορίες ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ, παρά την αρχική πρόβλεψη για 3,2 δισ., ξεπερνούν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια την αρχική πρόβλεψη και είναι μεταξύ 3,5 και 4 δισ.! Η κατάσταση αυτή επιτρέπει βέβαια στην κυβέρνηση να προχωρά ανέξοδα σε μειώσεις των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, αφού τελικά θα εισπράξει (δήθεν από λάθος!) τα αρχικά προβλεπόμενα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει εντός της ημέρας το συνολικό άθροισμα των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ καθώς και την κατανομή τους ανά νομό. «Κάθε ημέρα καθυστέρησης δημοσιοποίησης των στοιχείων, επιβαρύνει την κυβέρνηση επιπρόσθετα, γιατί, αφού έκανε το έγκλημα, τώρα προσπαθεί να αποκρύψει τα τεκμήρια του» τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες