Με εντολή Μόσχας, ξεκίνησε το ρωσικό κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια για το Λουγκάνσκ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2014

Με εντολή Μόσχας, ξεκίνησε το ρωσικό κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια για το Λουγκάνσκ


Με σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διεμήνυσε πως δεν θα ανεχθεί καμία άλλη καθυστέρηση της ρωσικής αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία και έδωσε εντολή να ξεκινήσει το κονβόι που βρίσκεται ακινητοποιημένο εδώ και μία εβδομάδα στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, περιμένοντας το “πράσινο φως” από το ΚίεβοΤα πρώτα 70 λευκά φορτηγά KamAZ ξεκίνησαν ήδη με κατεύθυνση το Λουγκάνσκ.
«Εχουν εξαντληθεί όλα τα προσχήματα προκειμένου να καθυστερήσει η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις εμπόλεμες ζώνες, όπου χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση και η Ρωσία αποφάσισε να δράσει. Η αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τη ρωσική βοήθεια αρχίζει πλέον να κινείται προς την κατεύθυνση του Λουγκάνσκ» τονίζει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ. Η Μόσχα δηλώνει διατεθειμένη να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια διαταραχής στην πρόσβαση της απολύτων αναγκαίας ανθρωπιστικής αποστολής στους κατοίκους που την έχουν άμεση ανάγκη.  «Δεν είναι δυνατόν πλέον να ανεχθούμε όλα αυτά τα ψέματα, τις δικαιολογίες και την αδυναμία συμφωνίας για το αυτονόητο. Εχουν εξαντληθεί όλα τα προσχήματα για την καθυστέρηση της παράδοσης της βοήθειας στις περιοχές που δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή» επαναλαμβάνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Με δήλωσή του ο συντονιστής δημοσίων σχέσεων της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού(ICRC) στο Κίεβο Αντρέ Λόρστς εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφαλή διέλευση της ρωσικής πομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια, αν και η ICRC έχει λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τις ουκρανικές αρχές.
Δεκάδες φορτηγά του ρωσικού κονβόι έχουν περάσει τον τελωνειακό έλεγχο καθώς και τους απαραίτητους ελέγχους από την αποστολή του Διεθνούς Ερυθού Σταυρού, εντούτοις παραμένουν ακινητοποιημένα στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα εδώ και μέρες. Η ρωσική αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε την αποστολή από την περιφέρεια της Μόσχας στις 12 Αυγούστου, συνοδεία εκπροσώπων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Τα 280 φορτηγά, όλα ελεγμένα από τον ICRC, μεταφέρουν 2.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως τόνοι τροφίμων και παιδικών τροφών, φάρμακα, κουβέρτες και ρούχα, υπνόσακκοι και είδη πρώτης ανάγκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες