Έτσι θα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο το ΠΕΔΥ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Αυγούστου 20, 2014

Έτσι θα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο το ΠΕΔΥ


Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των ασθενών αλλά και των γιατρών για την υποστελέχωση του ΠΕΔΥ-ου ο υπουργός υγείας πήρε θέση...


 Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε μέσω Δελτίου Τύπου που εξέδωσε την 24ωρη λειτουργία από το Σεπτέμβριο των Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας (Αστικού Τύπου), αρχικά και σε πιλοτική βάση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Μάλιστα για να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, σε πρώτη φάση προσλαμβάνονται σχεδόν 900 επικουρικοί ιατροί, ενώ σε δεύτερη φάση –και εντός του προγραμματισμού- θα προσληφθούν και μόνιμοι ιατροί.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο υγείας γνωστοποιεί ότι από τον Μάρτιο του 2014 που δημιουργήθηκε το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και με τη διοικητική μεταφορά όλων των Πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αποτέλεσε μια σημαντική μεταρρύθμιση η οποία λόγω του πρώιμου σταδίου της ενδέχεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες.


Από τους 5.000 υπάρχοντες γιατρούς, οι 2.500 υπέγραψαν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων έχουν συμβληθεί με το ΠΕΔΥ.


Για να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, σε πρώτη φάση προσλαμβάνονται (η διαδικασία βρίσκεται σε τελική φάση) σχεδόν 900 επικουρικοί ιατροί, ενώ σε δεύτερη φάση –και εντός του προγραμματισμού- θα προσληφθούν και μόνιμοι ιατροί.


Στόχος είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα, με ορθολογικότερη αξιοποίηση δομών και προσωπικού, να λειτουργήσουν κέντρα όπου θα παρέχεται ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με 24ωρη λειτουργία.


Έτσι τον Σεπτέμβριο προωθείται και εν συνεχεία ξεκινά η πιλοτική λειτουργία Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας (Αστικού Τύπου), 24ωρης λειτουργίας, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

24ωρη λειτουργία
Σημειώνεται ότι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας περιλαμβάνονται εκτός του ΠΕΔΥ, τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, καθώς και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί.


Με την 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ θα υπάρχει αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο υγείας σαφώς καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών οι οποίοι σήμερα προσέρχονται σε εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που εφημερεύουν, ενώ επιπλέον θα υπάρχει ουσιαστική αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από περιστατικά που δεν χρήζουν τριτοβάθμιας περίθαλψης.


Στο ίδιο πλαίσιο επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, στα κέντρα υγείας των νησιών ενώ γίνεται προσπάθεια για την εκπόνηση σχεδίου επίλυσης του προβλήματος, ώστε από τη μια να καλυφθούν το δυνατόν περισσότερα άμεσα οι ανάγκες και από την άλλη να υπάρχει μόνιμη κάλυψη και επίλυση του προβλήματος.


Ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο υγείας για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφέρει ότι ''επιπλέον ήδη από τις 12 Αυγούστου προσελήφθησαν 112 επικουρικοί γιατροί οι θέσεις των οποίων έχουν προκηρυχθεί με υπουργική απόφαση και οι οποίοι θα καλύψουν ανάγκες τόσο στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης , Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας''.

Τι θα γίνει με τα Κέντρα Υγείας
Τέλος, σχετικά με τα Κέντρα Υγείας –τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια- και την αρτιότητα του εξοπλισμού τους, αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι των ιατρείων και των εξετάσεων είναι κλιματιζόμενοι καθώς και στις περισσότερες των περιπτώσεων διαθέτουν μεγάλες κλιματιζόμενες αίθουσες που διατίθενται προς το κοινό τις περιόδους καύσωνα»


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες