SOS: Απάτη με SMS στα κινητά - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Αυγούστου 02, 2014

SOS: Απάτη με SMS στα κινητά

Σήμα SOS από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για sms το οποίο μπορεί να σας στοιχίσει χιλιάδες ευρώ αν την πατήσετε. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκε μαζική αποστολήsms με σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών.
Στο sms τυχαίοι χρήστες πληροφορύνται ότι έχουν κερδίσει ποσό ύψους 850.000 Λιρών Αγγλίας, από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας και στη συνεχεία, για να εισπράξουν το ποσό, προτρέπει τους χρήστες να επισκεφτούν συγκεκριμένη ιστοσελίδα του διαδικτύου να πληκτρολογήσουν τον επισυναπτόμενο κωδικό για να μάθουν τις λεπτομέρειες είσπραξης του ποσού.
Επισημαίνεται ότι το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει « Your Mobile Number has Won 850.000 British Pounds in the ongoing Samsung Promo . Visit and click on Prize at the top menu. Your Samsungk: 10965»
Ακολούθως, εφόσον ο χρήστης πεισθεί για την υποτιθέμενη νίκη του στο διαγωνισμό και αρχίσει να επικοινωνεί με τους δράστες, του ζητείται να αποστείλει χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως προπληρωμή φόρων ή έξοδα εκταμίευσης των χρημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

Να μην πείθονται σε μηνύματα ( sms ή email ) που αναφέρουν ότι κέρδισαν ένα χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο όμως ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.
  • Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων στους δράστες.
  • Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό στους δράστες.
  • Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα:
  • Με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBERALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω του application «CYBER KID»
  • Να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476464 και
  • Να αποστέλλουν το ερώτημα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccu@cybercrimeunit.gov.gr για την λήψη οδηγιών ή για να καταγγείλουν την παράνομη δραστηριότητα.
  • Παράλληλα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και συγκεκριμένα στην επιλογή «Οδηγός του Πολίτη» έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών.
Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες