ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!!!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ!!! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 24, 2014

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!!!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ!!!

Άκρως περίεργες μετακινήσεις δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού, απέναντι από το νησί Μεγίστη (Καστελόριζο), έθεσαν άμεσα τον Ελληνικό Στρατό σε συναγερμό. Οι Τουρκικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με ένα πρόσθετο, αλλά άγνωστο αριθμό από καταδρομείς και βατραχανθρώπων.

Η κινητικότητα του Τουρκικού στρατού έγινε άμεσα αντιληπτή από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, όπου αστραπιαία αντέδρασε και απάντησε με άσκηση που έλαβε χώρα χθες, τη στιγμή που οι Τούρκοι ξεκινούσαν τους τσαμπουκάδες, με άμεση αμφισβήτηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Λευκωσίας, να διεξάγει έρευνες για την άντληση υδρογονανθράκων, και με κορύφωση της προκλητικότητας τους, την είσοδο του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, και δύο Τουρκικά πολεμικά πλοία να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.

Στο Υπουργείο Άμυνας ανησυχούν ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα θερμό επεισόδιο αντίστοιχο της κρίσης στα Ίμια 1996. Οι φόβοι τους αυτοί ενισχύονται γιατί οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε επιχειρήσεις κατάληψης νησιών, και διαθέτουν σημαντικές και αξιόλογες δυνάμεις εξοπλισμένες με ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη, τα οποία στην περίπτωση της Μεγίστης, θα μπορούσαν να εξορμήσουν από τουλάχιστον δύο απομακρυσμένα σημεία που βρίσκονται απέναντι από το ελληνικό νησί, στη χερσόνησο πλησίον του λιμανιού Κας και σε απόσταση 6,4-7 χλμ.

Δυστυχώς κύκλοι του Υπουργείου εξωτερικών δεν ήθελαν να διεξαχθεί αυτή η άσκηση, ώστε να μην δυναμιτίσουν το ήδη βεβαρημένο σκηνικό στην περιοχή, (αυτή είναι συνήθως η πάγια τακτική του Υπουργείου Εξωτερικών τα τελευταία χρόνια, στο να υποχωρεί σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα, με τα γνωστά αποτελέσματα, Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί να έχουν αποθρασυνθεί και να διεκδικούν απροκάλυπτα Ελληνική Γη!)

Αναγκαστικά το Υπουργείο Άμυνας υποχώρησε και ονόμασε την άσκηση έρευνας και διάσωσης! Η άσκηση διεξήχθη ανατολικά του Καστελόριζου και συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και Mirage 2000-5, μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ελικόπτερο Super Puma, προσωπικό της 31ης ΜΕΕΔ και από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού μία κανονιοφόρος. Υπήρξε επίσης και συνδρομή από το Λιμενικό Σώμα. Τώρα τι σόι άσκηση Έρευνας και Διάσωσης γίνεται με τη συνδρομή επιθετικών Μαχητικών όπως είναι το F-16 και Mirage 2000-5, είναι πράγματι για γέλια!

Πάντως για την ώρα δεν αναμένεται η Τουρκία να προκαλέσει κάποιο θερμό επεισόδιο, κι αυτό γιατί η Τουρκία τα βρίσκει δύσκολα στην ΑΟΖ της Κύπρου, με τη Ρωσία να έχει δεσμεύσει μία τεράστια περιοχή για τη διεξαγωγή αεροναυτικών γυμνασίων με πυρά, και το Ισραήλ να συμμετέχει με την Κύπρο επίσης σε αεροναυτική άσκηση η οποία ξεκινάει σήμερα με την παρουσία τόσο αεροσκαφών F-16 και F-15 όσο και πολεμικών πλοίων.

Για άλλη μια φορά δυστυχώς αποδεικνύεται η δειλία της πολιτικής μας ηγεσίας ,στο να αποδείξει πράγματι ότι είναι η εγγυήτρια χώρα που θα προστατεύσει την Κύπρο σε οποιαδήποτε απειλή, αυτό αποδεικνύεται περίτεχνα όταν από την Λευκωσία τέθηκε το ζήτημα «Τουλάχιστον μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού να έρθει στην περιοχή για να μην νομίζει η Τουρκία ότι είμαστε μόνοι μας», αλλά κατόπιν διαβούλευσης στο υπουργείο Εξωτερικών απορρίφθηκε το ενδεχόμενο. (και το φίδι από την τρύπα για άλλη μια φορά το έβγαλαν τρίτες χώρες όπως π.χ. Ισραήλ και Ρωσία!).

Τι θα γίνει όταν η άσκηση με αυτές τις χώρες τελειώσουν και αποχωρήσουν από την περιοχή; Αυτό περιμένουν στην Τουρκια! Όπως έχω επισημάνει στο άρθρο μου με τίτλο: Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν Εκτάκτως Υποβρύχιο στη Σούδα-Ενισχύονται οι φόβοι πως η Τουρκία ετοιμάζει θερμό Επεισόδιο! Οι Τουρκοι ενδιαφέρονταν να εντοπίσουν το ηχητικό στίγμα του νέου Ελληνικού Υποβρυχίου «Πιπίνος»που καθελκύστηκε πρόσφατα από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Φαίνεται ότι η ενίσχυση του Ελληνικού υποβρυχίου στόλου έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στο τουρκικό Ναυτικό και τοποθετούν σε Αιγαίο και Κύπρο ανθυποβρυχιακούς αισθητήρες προκειμένου να δημιουργήσουν ένα «τείχος» έγκαιρης προειδοποίησης και εντοπισμού του Ελληνικού Υποβρυχίου. (Και όπως επεσήμανα, ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! Δεν θα φύγουν οι Ρώσοι και Ισραηλινοί! Τότε θα δούμε τον λύκο να βγαίνει από τη φωλιά του! Το θέμα είναι ότι το Υπουργείο Άμυνας θέλει να αντιμετωπίσει και να ορθώσει το ανάστημα του απέναντι στην Τουρκία! Αλλά για το υπουργείο Εξωτερικών πρωτεύει η Τρόικα το ΔΝΤ και η αποπληρωμή ενός χρέους που δεν είναι βιώσιμο!).

Σπύρος Πρίφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες