«Πνίγηκαν» περιοχές της Αθήνας από την νεροποντή - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Οκτωβρίου 25, 2014

«Πνίγηκαν» περιοχές της Αθήνας από την νεροποντή


Τραγικές είναι οι εικόνες από την Νίκαια, όπου δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν, δρόμοι καταστράφηκαν, ενώ ποτάμι από ορμητικό νερό σύμφωνα με τις μαρτυρίες παρέσυρε αυτοκίνητα στην Κοκκινιά. Έρευνες σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ που πλημμύρισε. Από τις Βρυξέλλες, πρωθυπουργός θα μεταβεί απευθείας στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας , όπου θα προεδρεύσει σε έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες.

Τις 600 έχουν ξεπεράσει οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από το μεσημέρι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Οι κλήσεις τις πρώτες ώρες προέρχονταν από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια, το Αιγάλεω και τον Κορυδαλλό, όπου σε πολλά σημεία συσσωρεύτηκαν ύδατα εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητα τους. Προβλήματα αντιμετώπισαν και Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον και Μενίδι. Αρκετές ήταν οι κλήσεις και για μετακινήσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων που είχαν πέσει σε δρόμους μπλοκάροντας την κυκλοφορία.

Ο Δήμος Ιλίου ενημέρωσε τα άτομα των οποίων οι οικίες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχουν που να διαμείνουν, ότι έχει εξασφαλίσει διαμονή σε ξενοδοχεία. Επίσης, κάνει έκκληση για αντλίες ομβρίων υδάτων.

Αυτήν την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων σε τριώροφο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, στην οδό Θηβών & Ιδομενέως, στο Ίλιον. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους ιθύνοντες του καταστήματος, στο πάρκινγκ βρίσκοταν 12 οχήματα, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ύπαρξη εγκλωβισμένου ατόμου.

Τραγικές είναι οι εικόνες από την Νίκαια, όπου δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν, δρόμοι καταστράφηκαν, ενώ ποτάμι από ορμητικό νερό παρέσυρε αυτοκίνητα στην Κοκκινιά. Οι αυτόπτεις μάρτυρες κάνουν λόγο για χείμαρρο νερού, όπου "με την τεράστια ορμή του έσπασε τζάμι αυτοκινήτου", ενώ ταυτόχρονα επιρρίπτουν ευθύνες στην πολιτεία, καθώς "ούτε το φρεάτιο μπορεί να αντέξει αυτήν την ποσότητα υδατος".

Περίπου 30 οδηγοί εγκλωβίστηκαν προσωρινά στα οχήματά τους στο Περιστέρι, στη συμβολή των οδών Βάρναλη και Κωνσταντινουπόλεως, λόγω του πλημμυρισμένου οδοστρώματος.

Δημόσια παρέμβαση έκανε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην οποία αναφέρει: «Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς και στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται τούτες τις ώρες στους δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές - οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο. Χθες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχαμε την τραγική διορατικότητα να αυξήσουμε το κονδύλι για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Αυτή τη στιγμή όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρισκόμαστε επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουμε τους πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους».

Πρόγνωση καιρού

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά, ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και αρκετό κρύο προβλέπει η ΕΜΥ για το επόμενο τετραήμερο.

Ήδη έπεσαν τα πρώτα χιόνια στις περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία. «Το κρύο έγινε αισθητό από σήμερα στα περισσότερα μέρη της χώρας, ενώ από αύριο η θερμοκρασία θα πέσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα», αναφέρει ο διευθυντής του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει πως «ο ελληνικός χειμώνας έκανε την εμφάνισή του». Οι κορυφογραμμές της Πίνδου και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου ντύθηκαν στα λευκά.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, σε περιοχές με υψόμετρο 1450 μέτρα. Σημειώνεται ότι, πέρυσι τα πρώτα χιόνια στην Ήπειρο έπεσαν ένα μήνα αργότερα, δηλαδή στις 25 Νοεμβρίου.

Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας

Το Σάββατο, στη Θεσσαλία, ανατολική Μακεδονία και Θράκη, βορειοανατολικό Αιγαίο και ανατολική Στερεά θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι πιο ελαφρά σε ένταση. Τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα συνεχιστούν, όπως και οι άνεμοι στα πελάγη.Αργά το βράδυ του Σαββάτου ξεκινάει εξασθένιση των φαινομένων.

Την Κυριακή και Δευτέρα η εικόνα θα είναι καλύτερη στα βόρεια, το Ιόνιο και την Ήπειρο, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν κατά τόπου βροχές.

Την Τρίτη, 28η Οκτωβρίου, συννεφιά, ψιλόβροχο και κρύο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, ενώ στη βορειανατολική Αττική, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο

Αρκετές υλικές ζημιές άφησε ανεμοστρόβιλος στο πέρασμά του από το Καλαμάκι Ζακύνθου, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε ελαιόδεντρα, ξήλωσε σκεπές από στάβλους, ενώ κατέστρεψε μπαλκόνια και σάρωσε ότι βρέθηκε στο διάβα του. Το θετικό είναι ότι δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ή κάποιο θύμα.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι οι σκεπές από τους στάβλους βρέθηκαν χιλιόμετρα μακριά, γεγονός που καταδεικνύει τη δύναμη του ανεμοστρόβιλου, που έπληξε την περιοχή.

Το φαινόμενο των ανεμοστρόβιλων στο Καλαμάκι αλλά και στη γειτονική περιοχή του Αργασίου, είναι ιδιαίτερα έντονο τα τελευταία χρόνια, πράγμα που ανησυχεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες