Η ΚΝΕ για την προκλητική επέμβαση της αστυνομίας στο 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2014

Η ΚΝΕ για την προκλητική επέμβαση της αστυνομίας στο 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου

Το Τομεακό Συμβούλιο Κορινθίας της ΚΝΕ καταδικάζει την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου από την αστυνομία. Μετά τη χτεσινή (20/11/14) συνάντηση του 15μελούς του 2ου ΕΠΑΛ με τη σχολική επιτροπή όπου οι μαθητές πίεσαν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους (θέρμανση, αποκατάσταση φθορών στο κτίριο, λειτουργία κυλικείου κ.ά.), αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε συμβολική κινητοποίηση μέχρι την Δευτέρα που περιμένουν την απάντηση της σχολικής επιτροπής. Σήμερα το πρωί, ενώ οι μαθητές του σχολείου με απόφαση του 15μελούς συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μαθητών όλου του σχολείου, βρίσκονταν σε συμβολική κατάληψη, η αστυνομία και οι δ/ντες του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου και του ΣΕΚ έκαναν ανοιχτή επίθεση στο 15μελές και στους υπόλοιπους μαθητές που βρίσκονταν στην κινητοποίηση και προσπάθησαν να καταστείλουν τον αγώνα τους. Εν τέλει μετέφεραν τους μαθητές στο διπλανό σχολείο με την πρόφαση απλά να παρθούν παρουσίες για τα μαθήματα ειδικότητας και εκεί ξεκίνησε κανονικά η παράδοση όλων των μαθημάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις της αστυνομίας «επισκέπτονται» το συγκεκριμένο σχολείο. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του 15μελούς ήδη διώκεται ποινικά για κινητοποίηση που προχώρησαν οι μαθητές την περσινή σχολική χρονιά.

Το Τομεακό Συμβούλιο Κορινθίας της ΚΝΕ βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. Καλούμε κάθε νέο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να καταδικάσει την επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής των μαθητικών αγώνων. Η τακτική της κυβέρνησης και του αστικού κράτους είναι ίδια όπου οι νέοι, οι μαθητές, φοιτητές, οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι. Μας θέλουν σκυφτούς, να μην παλεύουμε, να μην διεκδικούμε τίποτα.

Οι μαθητές να μην «μασήσουν» σε αυτές τις πρακτικές. Η ίδια πολιτική που τους στερεί το δικαίωμα σε δωρεάν και ολόπλευρη μόρφωση, σε ζωή με δικαιώματα, είναι αυτή που καταστέλλει τους αγώνες τους, είναι αυτή που στέλνει τα ΜΑΤ έξω από τα πανεπιστήμια, είναι αυτή που πετσοκόβει το μεροκάματο και στέλνει στην ανεργία τους γονείς μας σήμερα και τους μαθητές αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες