Εκδήλωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους της «Γενικής Καλωδίων» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

Εκδήλωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους της «Γενικής Καλωδίων»


Εκδήλωση αλληλεγγύης της Γραμματείας Κορινθίας του ΠΑΜΕ για τους εργαζόμενους της«Γενικής Καλωδίων» που εδώ και μήνες είναι απλήρωτοι και 15 από αυτούς έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή....

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τη Φρόσω Τσαρμπού, πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας, η οποία περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης από ίσο προς ίσο, από εργαζόμενους σε εργαζόμενους από όλους τους χώρους δουλειάς, από όλους τους κλάδους.

Στην συνέχεια ο Γιάννης Πασπαλιάρης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στη«Γενική Καλωδίων», μίλησε για όλες τις μορφές που έχει πάρει ο αγώνας τους εδώ και 8 μήνες, με αιτήματα κόντρα στην εργοδοσία και τους σχεδιασμούς της, για τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει, αλλά και για την αναγκαιότητα να συνεχιστεί αυτός ο αγώνας, να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων του εργοστασίου.

Η Ξένια Παφίλη, εκπαιδευτικός και μέλος του ΠΑΜΕ, ανακοίνωσε τη λειτουργία μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα παιδιά των εργαζόμενων του εργοστασίου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Δικαίος, από τη Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της "Γενικής Καλωδίων" δεν έχει καμία σχέση με τη φιλανθρωπία, πάει χέρι – χέρι με την καθημερινή πάλη για ζωή με δικαιώματα. Είναι το πιο ισχυρό όπλο για να αντέξουν την επίθεση της εργοδοσίας και να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.

Τέλος, τόνισε ότι η καλύτερη απάντηση που μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι όχι μόνο στη "Γενική Καλωδίων", αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς είναι η απεργία στις 27 Νοέμβρη. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στα Περιβολάκια είναι συνέχεια του μεγάλου συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη στο Σύνταγμα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι με τους μουσικούς Χρήστο Σκόνδρα και Γιάννη Νιάρχο, όπου έπαιξαν αφιλοκερδώς για το σκοπό της εκδήλωσης.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συλλογή χρημάτων και τροφίμων στο χώρο της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες