Διαβάστε τα 6 μέτρα που έστειλε ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015

Διαβάστε τα 6 μέτρα που έστειλε ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ


Για ένα εξαιρετικά δύσκολο Eurogroup ετοιμάζονται οι Βρυξέλλες και η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει λάβει νέα επιστολή από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με προτάσεις για επτά μεταρρυθμίσεις.

Πληροφορίες λένε ότι η λίστα εστάλη αργά χθες.

Η επιστολή έφτασε στον επικεφαλής του Eurogroup μετά τη συνεδρίαση του EWG και δεν έχει γίνει τεχνική επεξεργασία, ενώ κατά ορισμένες πληροφορίες την έχουν στα χέρια τους και οι θεσμοί (τρόικα).

Συγκεκριμένα η λίστα περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

1. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.

2. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό

3. Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα

4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

5. Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών

6. Μείωση γραφειοκρατίας και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών

7. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν από τον Έλληνα ομόλογό τους να τους παρουσιάσει λεπτομερώς το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, το Eurogroup αναμένει να ακούσει από τους θεσμούς και από τον Έλληνα υπουργό την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις τεχνικές συζητήσεις.

Ο ίδιος αξιωματούχος, άφησε πάντως να εννοηθεί ότι στο δικό του επίπεδο οι επικοινωνίες με τις ελληνικές υπηρεσίες είναι περιορισμένες και ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι θα λάβουν μέρος στις τεχνικές διαβουλεύσεις, πότε και πού θα γίνουν αυτές. Ανέφερε, επίσης, ότι οι τεχνικές διαβουλεύσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, όπως εκτιμούσαν οι υπηρεσίες της ευρωζώνης. Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο και γι” αυτόν τον λόγο τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων θα πρέπει να εντατικοποιηθούν.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες