Ποία είναι η πραγματικότητα για τη συνεδρίαση του Δ,Σ. Δήμου Κορινθίων για το στρατόπεδο Κορίνθου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015

Ποία είναι η πραγματικότητα για τη συνεδρίαση του Δ,Σ. Δήμου Κορινθίων για το στρατόπεδο Κορίνθου

Με αφορμή τις δηλώσεις των εκπροσώπων της πλειοψηφίας για το στρατόπεδο Κορίνθου, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Πανταζής δήλωσε τα παρακάτω:

Ο Δήμαρχος Κορινθίων μετά από δηλώσεις του για συναντήσεις του με τους αρμόδιους υπουργούς, προξένησε τη σχετική συνεδρίαση προκειμένου να εκδοθεί
(αν και το προηγούμενο ομόφωνο εκδόθηκε μόλις την 11/11/2014) νέο ψήφισμα , όπου και ομολογήθηκε η συζήτηση και η συμφωνία με την κυβέρνηση για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας ανηλίκων παράνομων μεταναστών και κέντρου ταυτοποίησης.


Σε ερώτηση μου αν γνωρίζουν τι είδους κέντρο ταυτοποίησης θα δημιουργηθεί αλλά και το πώς μπορούμε να δεχθούμε να φιλοξενηθούν ανήλικοι μακριά από τους συγγενείς τους ενώ η Ευρωπαϊκή νομοθεσία το απαγορεύει ρητά, διαπίστωσα προχειρότητα και άγνοια και αγωνία μόνο για εξυπηρέτηση της σημερινής κυβέρνησης αντίθετα με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/11/2014.


Τους γνωστοποίησα ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι τα κέντρα ταυτοποίησης είναι αυτοτελείς Ευρωπαϊκές υπηρεσίες που διαθέτουν εξοπλισμό για τη λήψη και διαχείριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων των εισερχομένων στη χώρα ώστε σε περίπτωση που συλληφθούν σε άλλο κράτος της Ε.Ε. θα επαναπροωθούνται στην χώρα μας και ίσως(;) στο σημείο όπου πρώτα ταυτοποιήθηκαν (Κόρινθος).


Στους ανήλικους κάτω των 14 ετών απαγορεύεται ρητά η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων άρα το κέντρο ταυτοποίησης προφανώς δεν θα αφορά αυτούς.


Οι ανήλικοι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και σωστά, να απομακρυνθούν από τους συγγενείς τους (άρα θα τους ακολουθήσουν και αυτοί) και φυσικά αν πρόκειται για ορφανά, το μόνο ακατάλληλο θα ήταν ένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης.


Οι ανακριβείς δηλώσεις της δημοτικής αρχής ότι το ψήφισμα που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία είναι το ίδιο με το ομόφωνο της 11/11/2014, δεν είναι τίποτε άλλο παρά προσπάθεια παραπλάνησης των Κορινθίων δημοτών. Η πραγματικότητα είναι ότι αφαιρέθηκε η πρόταση «Επίσης ο χώρος του Στρατοπέδου δεν πληροί  τις προϋποθέσεις για οποιαδήποτε μορφή κέντρου κράτησης». Προσωπικά μου προξένησε δυσμενή εντύπωση η άρνηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να αναγνώσει όπως ζήτησα επανειλημμένως το προηγούμενο ψήφισμα, όπου βέβαια θα φαινόταν δημοσίως ο λόγος για τον οποίο θέλουν να ψηφισθεί νέο, που δεν είναι άλλος παρά η απαλοιφή της προηγούμενης παραγράφου.


Εμείς επειδή ούτε εμπιστευόμαστε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής που κατ εμέ έχει σοβαρές ευθύνες για το κλείσιμο του 6ου ΣΠ σαν ΚΕΝ αλλά και επειδή διαπιστώσαμε, άγνοια, προχειρότητα, προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών προθέσεων και ανεξήγητη χαλάρωση στην υπεράσπιση των συμφερόντων των Κορινθίων στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και επειδή ίσως οι κυβερνητικές προτάσεις να κινούνται πραγματικά  προς μία πολύ καλύτερη κατεύθυνση πρώτα για το Δήμο Κορινθίων και ακολούθως για την ποιότητα ζωής όσων ταλαιπωρούνται από την αδυναμία του κράτους να ελέγξει την παράνομη μετανάστευση, κάτι που δεν μπορεί όμως λόγω άγνοιας η πλειοψηφία να μεταφέρει στο συμβούλιο, ζητήσαμε με πρόταση μου, να μην εκδοθεί ψήφισμα πριν πραγματοποιηθεί ανοικτή διαβούλευση παρουσία των αρμοδίων υπουργείων, των Βουλευτών του Νομού, των φορέων και των κατοίκων.


Αντί αυτού η δημοτική αρχή προτίμησε χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος της βιασύνης αυτής, να εκδώσει το ψήφισμα και να προξενήσει στο μέλλον (;) ανοικτή συζήτηση η οποία όμως θα είναι άνευ ουσίας.


Για αυτό αρνηθήκαμε σαν παράταξη να ψηφίσουμε θετικά στο ψήφισμα που διαγράφει το κυριότερο σημείο του προηγουμένου, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Κορινθίων είναι αντίθετος σε κάθε στρατόπεδο συγκέντρωσης ψυχών  και επιθυμεί το στρατόπεδο Κορίνθου να αποδοθεί ΤΩΡΑ στους κατοίκους του και μόνο.


Θέτουμε προ των ευθυνών τους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή, καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ενέργειες αντίθετες σε όσα προεκλογικά εξήγγειλε και ζητάμε από τους τοπικούς Βουλευτές να υπερασπισθούν όχι τις κομματικές τους ταυτότητες αλλά τα συμφέροντα όσων τους εξέλεξαν.

Βασίλειος Πανταζής

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες