Γ. Κατρούγκαλος: Μέσα στον επόμενο μήνα οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Απριλίου 21, 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Μέσα στον επόμενο μήνα οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων


Μέσα στον επόμενο μήνα, θα κατατεθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, ενώ σε προσεχές νομοσχέδιο θα αντιμετωπιστούν τα θέματα της συλλογικής σύμβασης εργασίας, της «μίας και μόνης εργασίας στο Δημόσιο» και της κατάργησης των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για την διοικητική μεταρρύθμιση Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, ο Σταύρος Κουτσουμπέλης εκτίμησε θετικά την ακύρωση των διαθεσιμοτήτων, την μονιμοποίηση των υπαλλήλων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, την κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας για τους ελεγχόμενους πειθαρχικά υπαλλήλους, την επαναφορά των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων στα πειθαρχικά συμβούλια με δύο εκλεγμένους, όπως επίσης και την κατάργηση των υφιστάμενων διατάξεων για την πολιτική επιστράτευση.

Από την άλλη, ο κ. Κουτσουμπέλης, ζήτησε να μην συνυπολογιστούν οι επαναπροσλαμβανόμενοι (πρώην διαθέσιμοι) υπάλληλοι στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2015 και να καταργηθούν συμβολικά οι μνημονιακές διατάξεις για την αξιολόγηση.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, ζήτησε να καλυφθούν τα κενά του 2015 με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, ξέχωρα από την επιστροφή των διαθεσίμων.

Εκ μέρους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Θ. Μπαλασόπουλος ζήτησε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και να μην υπάρξει κανείς αποκλεισμός στους σχολικούς φύλακες που θα επαναπροσληφθούν.

alfavita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες