Πολιτικό μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαΐου 24, 2015

Πολιτικό μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη

Εκδήλωση - πολιτικό μνημόσυνο τελέστηκε την Κυριακή στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη. «Στο πρόσωπό του τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του ΚΚΕ, ολόκληρου του λαϊκού κινήματος της χώρας μας» τονίστηκε από τους ομιλητές.

Το βράδυ του Σαββάτου, σε συνεστίαση, ο Δ.Κουτσούμπας κάλεσε σε αγώνα, σημειώνοντας: «Αυτή τη φορά πρέπει να στραφούμε σωστά, στην καρδιά του προβλήματος, να φύγει ο πραγματικός αντίπαλος, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η αστική τάξη και το κράτος τους, η ΕΕ που τους στηρίζει, όλοι όσοι δηλαδή ρουφάνε το αίμα του λαού».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εκδήλωσης-πολιτικού μνημοσύνου για τα δέκα χρόνια από το θάνατο  του Χαρίλαου Φλωράκη, ο Γιώργος Χαρίτος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ πραγματοποιώντας κεντρική ομιλία, επισήμανε: «Δέκα χρόνια μετά το θάνατό του ο σύντροφος Χαρίλαος είναι πάντα μαζί μας. Ζωντανός στις μνήμες αλλά και στις καρδιές μας».

Ο κ. Χαρίτος, τόνισε ακόμα πως στο πρόσωπό του, τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του ΚΚΕ, ολόκληρου του λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

Ολόκληρη η ζωή του, συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτος, ταυτίζεται με την πορεία του ΚΚΕ, που υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια, ο Χαρίλαος Φλωράκης πολέμησε την αστική πολιτική, όπως κι αν εκφραζόταν σε κάθε περίοδο.

Νωρίτερα χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Θοδωρής Αναπλιώτης, γραμματέας του Συμβουλίου περιοχής της ΚΝΕ και μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε ότι «με σεβασμό και υπηρηφάνεια στεκόμαστε μπροστά στην ιστορία του Κόμματός μας, την ηρωϊκή μορφή του σ. Χαρίλαου Φλωράκη και μιας ολόκληρης γενιάς, όχι απλά για να κάνουμε ένα μνημόσυνο αλλα για μας είναι οδηγός δράσης και στάσης στις σημερινές συνθήκες, σε κάθε μεγαλύτερη ή μικρότερο αγώνα, στην καθημερινή κοπιαστική δουλειά».

Στην εκδήλωση αποδόθηκαν τραγούδια και ποιήματα, διαβάστηκε απόσπασμα από την ιστορική διαθήκη του Χαρίλαου Φλωράκη, ενώ ανθοδέσμη στον τάφο του κατέθεσαν εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Θανάσης Χαστάς.

Κουτσούμπας: Να διώξουμε τον πραγματικό αντίπαλο

Το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Κουτσούμπας μίλησε σε συνεστίαση στην Καρδίτσα, όπου ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και η νέα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ετοιμάζεται να σερβίρει τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές - εταίρους της, μαζί με το νέο πακέτο μέτρων που θα τη συνοδεύει. Το αν τα νέα μέτρα έρθουν πακέτο ή σε δόσεις είναι αδιάφορο, αφού το λογαριασμό θα κληθεί να πληρώσει πάλι ο λαός».

Ακόμα ο ίδιος υποστήριξε  ότι σ' αυτούς τους τέσσερις μήνες η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ενώ αναλαμβάνει και καινούργιες, προσθέτοντας: «Διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οικοδόμημα που χτίστηκε πάνω στα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή μεταθέτει τις προεκλογικές της υποσχέσεις - ψίχουλα σε βάθος τετραετίας».

«Σε τέσσερα χρόνια "ποιος ζει, ποιος πεθαίνει", λέει και ο λαός μας. Σε 4 χρόνια ανάκαμψη έλεγαν και οι προηγούμενοι και δείτε πού φτάσαμε! Αλλά επειδή εμείς θέλουμε ο λαός μας να ζήσει και να ζήσει μια ζωή με δικαιώματα απολαμβάνοντας σύγχρονες ανάγκες και όχι μια χαμοζωή, παλεύουμε για την οργάνωση της πάλης του, για να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας που μπορεί να ανακόψει τον κατήφορο και να ανοίξει το δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με το σύστημα που γεννά ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας

Κατέληξε, δε: «Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη της χώρας μας, στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, στους φοιτητές σπουδαστές, μαθητές, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στους συνταξιούχους που έδωσαν τη ζωή τους ολόκληρη στη δουλειά και τον αγώνα, να ορθώσουν ξανά σήμερα, τώρα, το ανάστημά τους. Να δράσουμε όλοι μαζί, σε μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία, με κριτήριο την ικανοποίηση  των αναγκών του λαού.

»Με απαίτηση για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και ανάκτηση των απωλειών της περιόδου της κρίσης. Αυτή τη φορά πρέπει να στραφούμε σωστά, στην καρδιά του προβλήματος, να φύγει ο πραγματικός αντίπαλος, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η αστική τάξη και το κράτος τους, η ΕΕ που τους στηρίζει, όλοι όσοι δηλαδή ρουφάνε το αίμα του λαού και της νεολαίας και τους στέλνουν να χύνουν το υπόλοιπο που τους έχει απομείνει από την φάση της ιμπεριαλιστικής ειρήνης, στα πεδία των πολέμων και επεμβάσεων».


agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες