’Εγκρίθηκε το σχέδιο Τσίπρα-Δεν πέρασε του Λαφαζάνη με 75 υπέρ-95 κατά - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαΐου 24, 2015

’Εγκρίθηκε το σχέδιο Τσίπρα-Δεν πέρασε του Λαφαζάνη με 75 υπέρ-95 κατά

Την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι η «κυβέρνηση δεν υπογράφει μνημονιακή συμφωνία και υποστηρίζει τις κόκκινες γραμμές», η κεντρική επιτροπή ενέκρινε το βράδυ της Κυριακής κατά πλειοψηφία την πολιτική απόφαση.
Πρόκειται για ένα πρώτο bras de fer ανάμεσα στην πλειοψηφία και την αριστερή Πλατφόρμα, το οποίο δείχνει την δυναμική της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και ότι υπάρχουν αρκετά κομματικά στελέχη που στηρίζουν την ρήξη.
Στην ουσία το πολιτικό σχέδιο της απόφασης δίνει ένα περίγραμμα της συμφωνίας, έτσι όπως προωθείται στους πιστωτές.
Το σχέδιο πολιτικής απόφασης που είχε την έγκριση της πλειοψηφίας υπερψηφίστηκε, με την Αριστερή Πλατφόρμα να ψήφιζει «λευκό» και την ΚΟΕ να καταψηφίζει. 

Την ίδια στιγμή, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε με ψήφους 95 έναντι 75 και 30 λευκά σειρά τροπολογιών, κυρίως αυτή της Αριστερής Πλατφόρμας.
Στο κείμενο που είχε καταθέσει η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρονταν ότι: «η κυβέρνηση, εφόσον οι "θεσμοί' συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα "πνίξει' τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της».

http://newpost.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες