O «νονός» του Grexit προβλέπει χάος, αν εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015

O «νονός» του Grexit προβλέπει χάος, αν εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ

Θα επικρατούσε «χάος» εάν η Ελλάδα άφηνε την Ευρωζώνη και υιοθετούσε ένα εναλλακτικό νόμισμα, δήλωσε σήμερα ο Willem Buiter, επικεφαλής οικονομολόγος της Citi, στο CNBC.
Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την Ευρωζώνη με κάποιο είδος εναλλακτικού νομίσματος που θα συνδέεται με το ευρώ, ο Buiter απέρριψε την ιδέα επισημαίνοντας ότι «θα ήταν σκουπίδια».
Οι δηλώσεις του Buiter – ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο πρώτος που χρησιμοποίησε την διαδεδομένη πλέον φράση «Grexit» – έρχονται καθώς οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της συνεχίζονται, με την αγορά εργασίας και τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό να παραμένουν τα βασικά σημεία διαφωνίας, αναφέρει το CNBC.
Ο Buiter εκτιμά ότι θα πρέπει να «ραφιναριστεί» κάποιο είδος συμφωνίας τις επόμενες λίγες εβδομάδες καθώς «φαίνεται πιθανό η Ελλάδα απλά να ξεμείνει από χρήματα κάποια στιγμή τον Ιούνιο και να μην είναι σε θέση να πληρώσει τους εγχώριους λογαριασμούς αλλά και τους ξένους πιστωτές της».
Ωστόσο, εκτιμά ότι μια χρεοκοπία στο χρέος της δεν «θα ήταν το τέλος του κόσμου».
«Μια χρεοκοπία θα ήταν φυσικά ένα μεγάλο γεγονός για την Ελλάδα και θα προκαλούσε την αναζωπύρωση των ανησυχιών για το κρατικό χρέος στην περιφέρεια της Ευρωζώνης αλλά δεν είναι απαραίτητα και η αρχή ενός Grexit», εκτιμά.
Ο οικονομολόγος της Citi εκτιμά ότι η Ελλάδα θα παρέμενε στην Ευρωζώνη, ενώ θα πρέπει να «έχει μια σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους καθώς και σοβαρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες