Οι Podemos 'κλέβουν' Μαδρίτη και Βαρκελώνη από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαΐου 24, 2015

Οι Podemos 'κλέβουν' Μαδρίτη και Βαρκελώνη από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα


Φαίνεται πως το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα PP δέχεται ένα σοβαρό πλήγμα από την Αριστερή Πλατφόρμα του Podemos, στις περιφερειακές εκλογές, καθώς σύμφωνα με τα exit poll κατάφερε να επικρατήσει στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη

Το κυβερνών κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας χάνει τις τοπικές εκλογές για πρώτη φορά από το 1991 στη Μαδρίτη, την οποία κερδίζει σύμφωνα με τα έξιτ-πολ η Αριστερή Πλατφόρμα που υποστηρίζεται από το Podemos.

Παράλληλα, φαίνεται πως το κυβερνών PP φαίνεται επίσης να χάνει και την πλειοψηφία στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Μαδρίτης, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων.

Το Λαϊκό Κόμμα έχει πάρει τις περισσότερες ψήφους στις περισσότερες από τις περιφέρειες όμως χάνει την πλειοψηφία.

Τα νέα ισπανικά κόμματα Podemos και Ciudadanos σημείωσαν άνοδο στις τοπικές και τις περιφερειακές ψηφοφορίες.

Την ίδια στιγμή, η Αριστερή Πλατφόρμα που υποστηρίζεται από το Podemos φαίνεται να κερδίζει επίσης την Βαρκελώνη, κάτι που συνιστά ήττα για τα κόμματα που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Καταλωνίας από την Ισπανία, σύμφωνα πάντα με τα exit poll.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες