Γ.Βαρουφάκης: "Δεν θα καταρρεύσουμε ακόμα κι αν η Ευρώπη επιμείνει να αυτοκτονήσει" - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιουλίου 05, 2015

Γ.Βαρουφάκης: "Δεν θα καταρρεύσουμε ακόμα κι αν η Ευρώπη επιμείνει να αυτοκτονήσει"

«Η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει αρκετά αποθέματα καυσίμων και φαρμακευτικών προμηθειών για να αντέξει μία μακρά πολιορκία, ενώ έχει προβλέψει επίσης έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των ζωτικών εισαγωγών τροφίμων», υπογραμμίζει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» σε άρθρο της με συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.


Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, η κυβέρνηση πιστεύει ακόμα ότι οι δανειστές θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «όχι», αλλά είναι έτοιμη να πολεμήσει προκειμένου να εξασφαλίσει σημαντική ελάφρυνση του χρέους.

«Ευτυχώς έχουμε αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες και αποθέματα φαρμακευτικών προϊόντων για τέσσερις», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην «Telegraph», προσθέτοντας ότι μία ειδική πενταμελής επιτροπή από το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδας, τα σωματεία και τις τράπεζες εργάζεται πυρετωδώς σε μια ειδική «αίθουσα πολέμου» κοντά στο γραφείο του για τον καταμερισμό των πολύτιμων αποθεμάτων στις άμεσες προτεραιότητες.

Όπως επισημαίνει η ίδια εφημερίδα, τα τρόφιμα έχουν εξαιρεθεί από το «πάγωμα» των εισαγωγών επομένως σιτηρά, κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα, και άλλα τρόφιμα θα μπορούν λογικά να εισέρχονται στη χώρα ελεύθερα.

H ΕΚΤ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, πιθανόν αυξάνοντας τις απαιτήσεις για τα εχέγγυα, σε περίπτωση που νικήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, ωθώντας τις ελληνικές τράπεζες προς την άβυσσο, επισημαίνει το δημοσίευμα. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει πει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν συμβεί κάτι τέτοιο.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να επιμένει σε αδιέξοδο, επειδή θα χαθούν και τα δικά της χρήματα», αναφέρει με νόημα ο κ. Βαρουφάκης στην «Telegraph».


ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες