ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΒΕPΟΛΙΝΟ – ΞΕΚΙΝΗΣΕ αυτό που ΕΤΡΕΜΕ η Γερμανία!! ΔΕΙΤΕ τι συνέβη;; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2015

ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΒΕPΟΛΙΝΟ – ΞΕΚΙΝΗΣΕ αυτό που ΕΤΡΕΜΕ η Γερμανία!! ΔΕΙΤΕ τι συνέβη;;

-O χειρότερος εφιάλτης της Γερμανίας μόλις ξεκίνησε.
-Γάλλοι αγρότες μπλόκαραν φορτηγά με τρόφιμα από τη Γερμανία.

To μέτωπο των κινητοποιήσεων των αγροτών στη Γαλλία αναζωπυρώθηκε, καθώς νέες οργισμένες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα κυρίως στα σύνορα με τη Γερμανία, όπου οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα με στόχο να εμποδίσουν την είσοδο των φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα από άλλες χώρες.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν εκ νέου κινητοποιήσεις με στόχο να καταγγείλουν μεταξύ άλλων τις «στρεβλώσεις του ανταγωνισμού» που ευνοούν σύμφωνα με τους ίδιους τους συναδέλφους τους από άλλες χώρες τα έξοδα παραγωγής των οποίων είναι μικρότερα.

Οι κινητοποιήσεις ήταν ιδιαίτερα δυναμικές σήμερα στην Αλσατία (ανατολικά) όπου σύμφωνα με το πανίσχυρο συνδικάτο FNSEA αγρότες εμπόδισαν την είσοδο σε «περίπου 200-300 φορτηγά με ξένες πινακίδες» έχοντας καταλάβει από χθες θέσεις σε έξι σημεία διέλευσης, περιλαμβανομένων 5 γεφυρών, μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Οι διαδηλωτές στράφηκαν εναντίον των φορτηγών που έφθαναν από τη Γερμανία τα οποία μετέφεραν αγροτικά προϊόντα ή γεωργικές πρώτες ύλες, των οποίων συστηματικά επιβεβαίωναν το φορτίο τους. Φορτηγά που μετέφεραν τυρί από τη Σλοβακία, κρέας ή φρούτα και λαχανικά αναγκάστηκαν επίσης να κάνουν στροφή 180 μοιρών.

«Εμποδίσαμε περίπου 200 έως 300 φορτηγά, που μετέφεραν προϊόντα τα οποία οδηγούν σε στρεβλώσεις ανταγωνισμού» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο περιφερειακός επικεφαλής της FNSEA, Φρανκ Σαντέρ, που επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 1000 κτηνοτρόφοι και γεωργοί βρίσκονται επί ποδός στα οδοφράγματα.

Οι δημόσιες αρχές οφείλουν να βρουν «συγκεκριμένες λύσεις» προκειμένου να διευθετήσουν αυτό το πρόβλημα με τους αγρότες των γειτονικών χωρών, είπε ο ίδιος καταγγέλλοντας «τον υπερθεματισμό των προδιαγραφών» και το μεγαλύτερο εργατικό κόστος στη Γαλλία.

Στο δυτικό τμήμα, που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση, πολλές εκατοντάδες αγρότες από τη Βρετάνη και τη Νορμανδία απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Παρίσι με τη Βρετάνη παραλύοντας την κυκλοφορία γύρω από το Λαβάλ.

Και άλλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχαστρο τα σούπερ μάρκετ, ιδίως στο Σεν Ζιρόν (νοτιοδυτικά), μεταξύ της Τουλούζης και της Ισπανίας, όπου οι διαδηλωτές κατέσχεσαν 300 κιλά κρέατος για να τα διανείμουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, σύμφωνα με την FNSEA.

Oι κτηνοτρόφοι υπόσχονται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, κυρίως στο Ζερ όπου ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ αναμένεται αύριο και όπου διεξάγεται ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ευρώπη, που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε επίσκεψη στην Προβάνς (νότια) επιχείρησε να κατευνάσει την οργή υποσχόμενος εκ νέου την στήριξη της κυβέρνησης.

«Οι αγρότες πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους» τόνισε ο ίδιος…

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες