ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ. - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2015

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ.

Του Νίκου Λόη

Με τον Νόμο 2160/1993 άρθρο 30 παρ, 5 εγκρίθηκε ο Τουριστικός Λιμένας στο Λουτράκι Κορινθίας στην συγκεκριμένη θέση που επιλέχθηκε μεταξύ άλλων. Μάλιστα εκτός των άλλων όταν με την με αρ. 63 πρακτικό με αρ. 4/20-3-2007 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλογτικών Επιπτώσεων του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου, υπήρχε και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων παράρτημα Γ-Μελέτη Λιμενικών έργων- μελέτη σε μαθηματικό ομοίωμα της κυματικής διαταραχής, από το οποίο προκύπτει ότι δεν άλλαζαν από την λειτουργία της ΜΑΡΙΝΑΣ οι κυματισμοί στην διώρυγα.

Αυτό βέβαια δεν έπεισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, καίτοι παρέστη για λογαριασμό του Δήμου ο συντάξας το άρθρο αυτό και εξέθεσε το άτοπο των επιχειρημάτων των μελών του Κ.Α.Σ., και αποφάνθηκαν , όπως και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού κος Σαμαράς να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον ως άνω Νόμο και να τον καταργήσουν, διότι τάχα η Μαρίνα θα ήταν μεγάλη και θα αλλοίωνε την αισθητική του χώρου και κυρίως διότι θα προκαλούσε έμμεσες βλάβες στον Αρχαίο Δίολκο, τον οποίο Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ –ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, τον οποίο κατάργησε ο Δήμος για να μην του καταβάλλει τις επιχορηγήσεις του ανερχόμενες σε πάνω από 2.000.000 ευρώ!!!!) και το ΚΑΖΙΝΟ σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ έχουν χρηματοδοτήσει και εκπονήσει μελέτη προστασίας του.

Τώρα αναμένεται απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το πόσο σωστή ήταν η απόφαση του κου Σαμαρά, τον οποίο ο Λαός τον έβαλε στην θέση που του ταίριαζε,,

Εύχομαι να γίνει η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ για να φέρει τουρισμό στο Λουτράκι , όπως απαιτούσε ο Νόμος που την χωροθέτησε για την Τουριστική Ανάπτυξη της Χώρας. 


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όμως τι λένε για αυτό? ΊΔΩΜΕΝ…,

Ο Νίκος Λόης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου και τέως πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Άθλησης - Περιβάλλοντος «Προμηθέας».

Η επικοινωνία με τον γράφοντα μπορεί να γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του: nikosloisddsk@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες