Δρακόντεια μέτρα στο Παρίσι, ενόψει Διάσκεψης για το Κλίμα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2015

Δρακόντεια μέτρα στο Παρίσι, ενόψει Διάσκεψης για το Κλίμα

Δρακόντεια μέτρα στο Παρίσι, ενόψει Διάσκεψης για το Κλίμα

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι, ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή, που ξεκινά την Δευτέρα. Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων οι αρχές «απαγόρευσαν σε πάνω από 1.000 άτομα την είσοδο στη επικράτεια εξαιτίας του κινδύνου που θα μπορούσαν να αποτελέσουν για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια της χώρας».
Συνολικά, βρίσκονται σε ετοιμότητα 15.000 αστυνομικοί, μέλη της χωροφυλακής και συνοριοφύλακες, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Αρχικά, οικολογικές οργανώσεις είχαν διοργανώσει μεγάλη πορεία την Κυριακή, παραμονή των εργασιών της Διάσκεψης, η οποία όμως και ακυρώθηκε μετά τις επιθέσεις. Στο πρόγραμμα ωστόσο παραμένουν μικρότερες συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, θα παραδώσει συμβολικά τα «κλειδιά» στην υπηρεσία του ΟΗΕ για το Κλίμα. Η Διάσκεψη θα προσελκύσει αντιπροσωπείες και αρχηγούν κρατών από 196 χώρες και φιλόδοξο στόχο έχει νέα συμφωνία για το Περιβάλλον που θα αντικαστατήσει το Κιότο (του 1997). Η επιδίωξη είναι η κατάρτιση δεσμευτικής διεθνούς συμφωνίας για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες