Bαρουφάκης: Η μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία είναι η Ευρώπη - BINTEO - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2016

Bαρουφάκης: Η μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία είναι η Ευρώπη - BINTEO

"Η μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία είναι η ίδια η Ευρώπη" δηλώνει ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, σε νέο βίντεο-μήνυμα του που δημοσιεύει ο Business Insider.



"Η Ευρώπη εξάγει αποπληθωρισμό, εξάγει κρίσεις...Θα γίνουμε ό,τι ήταν η Κίνα πριν από 10 χρόνια, 20 φόρες πιο πολύ όμως, γιατί είμαστε πολύ μεγαλύτερη οικονομία από ότι ήταν η Κίνα πριν από 10 χρόνια" τονίζει o κ. Βαρουφάκης.

"Με άλλα λόγια θα πρέπει να πουλάμε, να πουλάμε και να πουλάμε στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά να μην αγοράζουμε από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό είναι μια εξαγωγική κρίση, εξαγωγή αποπληθωρισμού στον υπόλοιπο κόσμο. Αν το πετύχουμε τελικά αυτό, θα καταστρέψουμε τον υπόλοιπο πλανήτη. Εάν δεν πετύχουμε να το κάνουμε, τότε θα βρεθούμε σε οικονομική ανισορροπία", συνεχίζει ο πρώην υπουργός, ο οποίος συμμετέχει στην καμπάνια κατά του Brexit, και καταλήγει: "Aυτό που υποστηρίζω είναι ότι η Ευρώπη αποτελεί έναν υπαρκτό και σαφή κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία".

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες