ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Απριλίου 28, 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ


Τα κοσμοϊστορικά γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας,ο Μυστικός Δείπνος, η προδοσία του Ιούδα, η άρνηση του Πέτρου, τα φρικτά βασανιστήρια, ο Μαρτυρικός Γολγοθάς, η Σταύρωση, αλλά προπαντός η Ανάσταση του Θεανθρώπου προβάλλονται με τον πιο συγκλονιστικό, αλλά ταυτόχρονα και πιο αποκαλυπτικό τρόπο αυτή την εβδομάδα του χρόνου....
Ο Λόγος της αγάπης και της ειρήνης ανοίγεται μπροστά μας, σε όλο το μεγαλείο του, από τον Αρχηγό της πίστης μας τον Ιησού Χριστό και δεν πρέπει να τον παραβλέψουμε και να τον προσπεράσουμε .


Η παγκόσμια κοινότητα διψάει για φως, αγάπη και ειρήνη αλλά οι άνθρωποι στρέφουν το πρόσωπο τους, στην σκοτεινή πλευρά, στο μίσος, στην αντιδικία, κάνουν αγώνα να πετάξουν, από την ζωή τους και τις πράξεις τους, τον Θεάνθρωπο Ιησού, τον Θεό της Αγάπης .

Η Πατρίδα μας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, σε όλους τους τομείς και σύγχρονοι πολιτικοί και όχι μόνο, κάνουν σχέδια για να εκδιώξουμε Αυτόν τον Έναν και Αληθινό Θεό από την ζωή μας , να «απαλλαγούμε» δήθεν από το βάρος της πίστης μας και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες μακριά από τον Κύριο μας.
Τα γεγονότα και οι πράξεις, μιλούν από μόνα τους και είναι πολύ ξένα από την ηθική του Ευαγγελίου.

Όμως ο Ιησούς Χριστός παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες κάποιων, θα παραμείνει για πάντα στη ζωή μας και στη συνείδηση μας, ως ο Μοναδικός Αναμάρτητος που πέρασε ποτέ από την γη, ως ο Μόνος που οδηγήθηκε εκούσια στον μαρτυρικό σταυρικό θάνατο Του, αλλά και ταυτόχρονα και ως ο Ένας και Μοναδικός που ως Θεός αναστήθηκε μετά τριών ημερών, από τον Πανάγιο Τάφο Του.

Την Ανάσταση του Ιησού, την μαρτυρά κάθε χρόνο, το ανεπανάληπτο θαύμα, της έλευσης του Αγίου Φωτός, το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι, στον Έλληνα Ορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων.
Το συγκλονιστικό αυτό θαύμα, που έπρεπε να συγκλονίζει τις καρδιές όλων των ανθρώπων παγκοσμίως, ξεπερνιέται έτσι «χαλαρά» για να μην ακουστεί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της Αλήθειας της Ορθοδοξίας.

Το θαύμα όμως της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού, το ομολογούν με πανηγυρικό τρόπο, όλοι οι Έλληνες το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, όταν προσέρχονται στους ναούς και στα μοναστήρια της Πατρίδος μας, έστω και για μια φορά το χρόνο, για να λάβουν το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως, να πουν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και να λάβουν ως αντιφώνηση το πανευφρόσυνο μήνυμα ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ .

Αυτή την μοναδική αλήθεια της Πίστης μας, κρατά βαθιά φυλαγμένη στην ψυχή του ο κάθε Έλληνας και ελπίζει και στην δική του Ανάσταση .

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ – ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Γεώργιος Π. Πετρίτσης
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες