ΘΡΙΛΕΡ! Στον αέρα και το Eurogroup της 9ης Μαΐου, σοβαρές ενστάσεις Schäuble - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2016

ΘΡΙΛΕΡ! Στον αέρα και το Eurogroup της 9ης Μαΐου, σοβαρές ενστάσεις Schäuble


Αμφιβολίες εκφράζει ο Βόλφαγκ Σόιμπλε στους συνεργάτες του σχετικά με την δυνατότητα να διεξαχθεί το Εurogroup της 9ης Μαϊου που ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισεμπλουμ το βράδι της Μεγάλης Πέμπτης....

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά πως δεν έχουν προχωρήσει όσο θα έπρεπε οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα και πως βρίσκεται στον αέρα ακόμη και το πακέτο των 5,4 δις.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Ο ίδιος περιμένει να ενημερωθεί εγγράφως για την πορεία της αξιολόγησης από τους εκπροσώπους των θεσμών που επέστρεψαν στη βάση τους από την Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών στο διάστημα της τελευταίας παραμονής τους στην ελληνική πρωτεύουσαν απέφυγαν να ενημερώσουν τους προισταμένους τους για τον φόβο των παρακολουθήσεων.

Ως εκ τούτου τόσο ο Σόιμπλε, όσο και οι υπόλοιποι υπουργοί Oικονομικών της Ε.Ε. δεν έχουν σαφή εικόνα για την πορεία της αξιολόγησης. Το ίδιο και οι Μέρκελ-Λαγκάρντ.

Ο Σόιμπλε για την ώρα δεν βγήκε δημόσια να εκφράσει την διαφωνία του για τον ορισμό της Συνόδου του Eurogroup στις 9 Μαίου γιατί δεν θέλει να εμφανίζεται ο ίδιος και η Γερμανία ως ο κακός της υπόθεσης δίνοντας άλλοθι στην ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί το επιχείρημα “μας πολεμάει ο Σόιμπλε” στους Ελληνες ψηφοφόρους.

Επιλέγει να είναι δημοσίως τουλάχιστον γλυκομίλητος. Αυτό δεν σημαίνει ότι τις αμέσως επόμενες ώρες δεν θα υπάρξουν ενστάσεις από το ΔΝΤ ή άλλες χώρες για την Σύνοδο της 9ης Μαίου. Οι περισσότεροι υπ. Οικονομικών διαπιστώνουν ότι συστηματικά η ελληνική κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) αντιστέκονται σθεναρά στις μεταρρυθμίσεις και στις περικοπές στις σπατάλες του δημοσίου τομέα.

Αυτή τη φορά οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να μην δείξουν κατανόηση στα ελληνικά καπρίτσια. Εξάλλου κανείς πλέον δεν θέλει να δανείσει με νέο χρήμα την Ελλάδα-μια χαβούζα χωρίς πάτο…

http://newsnea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες