Τατούλης: Κανένας πρόσφυγας στην Πελοπόννησο πριν συναντηθώ με τον Βίτσα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Μαΐου 28, 2016

Τατούλης: Κανένας πρόσφυγας στην Πελοπόννησο πριν συναντηθώ με τον Βίτσα


«Δεν θα έρθει κανένας πρόσφυγας στην Τρίπολη και την Πελοπόννησο, αν δεν συναντηθούμε πρώτα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα», τόνισε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης....

Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι θα τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνία που έχει γίνει με την κυβέρνηση. «Διαφορετικά, δεν αστειεύομαι, η κυβέρνηση με ξέρει καλά» δήλωσε. 

O περιφερειάρχης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μην τηρήσει την συμφωνία που έκανε με την περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως είπε, ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες ότι στην ΒΙΠΕ Τρίπολης θα εγκαταστήσουν πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων. Αντιδράσαμε αμέσως, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, που επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βίτσα και συμφώνησαν να συναντηθούν επιστρέφοντας ο υπουργός από το εξωτερικό.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι κατά την συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, συμφώνησαν σε τέσσερις βασικές αρχές που είναι:

Πρώτον ο αριθμός των προσφύγων στην Πελοπόννησο δεν θα υπερβαίνει τους 2.000 και θα υπάρχει αναλογικότητα στην εγκατάσταση ανά περιφερειακή ενότητα.

Δεύτερον, θα εγκατασταθούν μέσα σε κτήρια.

Τρίτον, ότι θα αυξηθεί η αστυνόμευση πέριξ των κτηρίων εγκατάστασης.

Τέταρτον, θα ενισχυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες με προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθούν στο φόρτο εργασίας.

Ο Πέτρος Τατούλης πρόσθεσε ότι, «κάναμε συμφωνία αρχών με την κυβέρνηση και επιμένουμε σκληρά στην συμφωνία. Δεν θα κάνουμε καμιά παρέκκλιση επ' αυτού. Δεν θα δεχτούμε τίποτα περισσότερο απ' ότι συμφωνήσαμε», ενώ τόνισε ότι, «δεν συμφωνήσαμε και δεν συναινούμε στην δημιουργία Hotspot».

Στις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι με την κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει η εγκατάσταση των προσφύγων στην Πελοπόννησο να είναι για χρονικό διάστημα από έξι έως εννέα μήνες «και λέω εγώ και τρεις μήνες ακόμα, το πολύ δηλαδή ένα δωδεκάμηνο» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα εγκατασταθούν μόνιμα και κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει την συμφωνία και να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως σε όλη την διαχείριση της εγκατάστασης των προσφύγων, η περιφέρεια δεν έχει καμιά εμπλοκή σε κανένα ως τώρα στάδιο κι επανέλαβε την θέση της για τις ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες