Δείτε ποιοι δήμοι θα ωφεληθούν από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2016

Δείτε ποιοι δήμοι θα ωφεληθούν από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα


Αρχίζει η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (όπως μετονομάσθηκε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) που είχε εξαγγελθεί και την Τετάρτη γίνεται ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους των δήμων που επιλέχθηκαν για την πρώτη φάση.

Στην πρώτη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 30 δήμους και θα αφορά περίπου 40.000 οικογένειες (ίσως περί τα 100.000 άτομα) και στη δεύτερη φάση θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων είναι ίδια περίπου με τους ενταγμένους στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης. Θα χορηγούνται 200 ευρώ στον βασικό δικαούχο, 100 στα ενήλικα μέλη της ίδιας οικογένειας και για κάθε παιδί ο κηδεμόνας του θα παίρνει άλλα 50 ευρώ (ένα ζευγάρι με ένα παιδί δηλαδή θα παίρνει 200 + 100 + 50= 350 ευρώ)

Οι δικαιούχοι θα αποκτήσουν επίσης πρόσβαση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ή και θα προτιμώνται σε κάλυψη θέσεων εργασίας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δηλαδή παροχές σε χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και βοήθεια για την ένταξη των ωφελουμένων στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Οι τριάντα δήμοι της πρώτης φάσης είναι της Ορεστιάδας και της Καβάλας στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, της Βέροιας, Παύλου Μελά, Κιλκίς και Κατερίνης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της Καστοριάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, των Αρταίων στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ζακύνθου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Ελασσόνας και Τρικκαίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Λαμιαίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,της Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη και Περάματος στην Αττική, Αιγιαλείας και Πύργου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σικυωνίων και Καλαμάτας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Γόρτυνας και Ρεθύμνης στην Περιφέρεια Κρήτης, Καλυμνίων και Λέρου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Λέσβου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η επιλογή των 30 δήμων έγινε πώτον, με πληθυσμιακά κριτήρια, δεύτερον ανάλογα με τα ποσοστά ανεργίας, τα ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης και ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής.

Στους υπόλοιπους 295 δήμους που θα ενταχθούν τον Ιανουάριο του 2017, θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης με όλες τις παροχές, του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες