ΣΟΚ και ΔΕΟΣ! Η πρωθυπουργός της Πολωνίας αμφισβήτησε ανοιχτά το δίδυμο Μέρκελ-Ολάντ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουνίου 28, 2016

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ! Η πρωθυπουργός της Πολωνίας αμφισβήτησε ανοιχτά το δίδυμο Μέρκελ-Ολάντ

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ!

Η πρωθυπουργός της ΠολωνίαςΜπεάτα Σίντλο -όπως μεταδίσει το ΑΠΕ ΜΠΕ-αμφισβητεί ευθέως την αποτελεσματικότητα του γαλλογερμανικού άξονα υποστηρίζοντας ότι “το γαλλογερμανικό ντουέτο” δεν έχει πλέον αποφασιστικό ρόλο να διαδραματίσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.



“Δεν πιστεύω πια ότι το γαλλογερμανικό ντουέτο μπορεί να κάνει κάτι καινούριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση” είπε η Σίντλο μιλώντας στο δημόσιο ειδησεογραφικό κανάλι TVP Info. “Η Γαλλία και η Γερμανία λένε: ας εμβαθύνουμε την ολοκλήρωση της ΕΕ. Εμείς, λέμε: όχι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον δρόμο. Αυτή η ΕΕ δεν υπάρχει πια. Οι Βρετανοί απέρριψαν αυτό το όραμα της ΕΕ στο δημοψήφισμα”, συνέχισε η Πολωνή πρωθυπουργός.
Πρόκειται για δήλωση-χαστούκι που αμφισβητεί τόσο το δίδυμο Μέρκελ-Ολάντ όσο και την δομή της Ευρώπης.
Please, enable ads on this site. By using ad-blocking software, you're depriving this site of revenue that is needed to keep it free and current. Thank you.

“Ναι, η Ένωση πρέπει να αλλάξει, χρειάζεται μια νέα συμφωνία και εμείς θα προτείνουμε αλλαγές (…) Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα, ένα νέο όραμα, μια νέα αντίληψη” είπε η Σίντλο, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για τη σύναψη μιας νέας συνθήκης που έχει διατυπώσει ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος PiS (Νόμος και Δικαιοσύνη) της Πολωνίας.

“Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να ξαναχτίσουμε την ΕΕ και να δώσουμε δύναμη στην Ευρώπη. Αν οι χώρες-μέλη αφήσουν την ΕΕ να διαλυθεί, αυτό το μόνο που θα κάνει είναι να χαροποιήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν”, υποστήριξε.

Στην αυριανή σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ η Πολωνία σκοπεύει να υποβάλει “ριζοσπαστικές προτάσεις”, όπως για παράδειγμα να αναλάβει τον βασικό ρόλο στην ΕΕ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. “Τον κύριο και σπουδαιότερο ρόλο θα πρέπει σε αυτή την περίοδο να τον αναλάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και όχι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Βίτολντ Βασικόφσκι στη συνάντηση που είχε στη Βαρσοβία με εννέα ομολόγους του, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.

http://newsnea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες