Π.Λαφαζάνης: »Θλιβερό το θέαμα του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

Π.Λαφαζάνης: »Θλιβερό το θέαμα του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής»


Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το plan-X...


«Είναι θλιβερό, όμως, το θέαμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των κομπάρσων της να ψηφίζουν κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, ανεξαρτήτως των εμφανέστατων πολιτικών σκοπιμοτήτων της ΝΔ που την πρότεινε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λαφαζάνη:

Την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας με τους κομπάρσους του επισφραγίζει “τη νέα (μνημονιακή) μεταπολίτευση με νέο (μνημονιακό) Σύνταγμα σε μια νέα (μνημονιακή) Ελλάδα” προτεκτοράτο της ευρωζώνης και της Γερμανικής ΕΕ, την ίδια ώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους δικούς του δορυφόρους, σε ένα ρεσιτάλ ευρωπληξίας, προσπαθεί να εμφανίσει εικόνα επίπλαστης αντιπαράθεσης προς τη κυβέρνηση, επιχειρώντας να ποινικοποιήσει το φάντασμα ενός ανύπαρκτου Plan X.

Η Βουλή, αφού παλαιομνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις έχουν ακυρώσει κάθε ίχνος δημοκρατικής της λειτουργίας, έχει καταστεί πεδίο της πιο κακόγουστης φαρσοκωμωδίας ενός παρακμιακού μνημονιακού κατεστημένου, το οποίο σπρώχνει τη χώρα στην καταστροφή.
Είναι θλιβερό, όμως, το θέαμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των κομπάρσων της να ψηφίζουν κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, ανεξαρτήτως των εμφανέστατων πολιτικών σκοπιμοτήτων της ΝΔ που την πρότεινε.

Πάγια θέση μου είναι πως όταν η αντιπολίτευση και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητάει εξεταστική επιτροπή για οποιοδήποτε θέμα, η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα οφείλουν να ανταποκρίνονται, για λόγους διαφάνειας και ευαισθησίας, θετικά στο αίτημα όσο και αν το θεωρώ αστήρικτο και προϊόν πολιτικής μεθόδευσης, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το αίτημα της ΝΔ.

Υπογραμμίζω πάντως το γεγονός ότι κυβέρνηση και ΝΔ αλλά και όλα τα κόμματα της Βουλής, την ώρα που επιδίδονται σε παραστάσεις φαρσοκωμωδίας στη Βουλή κάνουν κυριολεκτικά γαργάρα την πρόταση της ΛΑ.Ε. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής επί του πραγματικού σκανδάλου, του μεγαλύτερου στην ελληνική ιστορία, που είναι το σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με το οποίο το δημόσιο απώλεσε πάνω από 40 δισ. ευρω, ενώ οι τράπεζες πέρασαν “τζάμπα” σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια και για το οποίο σκάνδαλο η ΛΑ.Ε. κατέφυγε σε μήνυση στην εισαγγελία.

Το ερώτημα είναι: Ποιοι καλύπτουν και γιατί τη μεγαλύτερη ληστεία που υπέστη το δημόσιο στην ιστορία του και ποιοι χάρισαν τράπεζες και όλες σχεδόν τις ιδιωτικές περιουσίες στο διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο;



πηγή:pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες