Ξανά καλοκαίρι από σήμερα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Αυγούστου 28, 2016

Ξανά καλοκαίρι από σήμερα


Από σήμερα οι άνεμοι εξασθενούν και σταδιακά η θερμοκρασία ανεβαίνει. Λίγες νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών στα ορεινά της Κρήτης, της Εύβοιας και της Θράκης, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 30 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 28 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 20 έως 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα βόρεια πελάγη μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, στα Κεντρικά και Νότια ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, και πρόσκαιρα της μεσημεριανές ώρες μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς. 

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών

Από τη Δευτέρα 29-08-2016, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει επιπλέον βελτίωση με τη θερμοκρασία να είναι σε άνοδο και τους ανέμους μέχρι 6 μποφόρ. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Την Τρίτη 30-08-2016 ο καιρός στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα παρουσιάσει τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι υψηλή χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τέταρτη 31-08-2016 ο καιρός θα παρουσιάσει τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη 01-09-2016 και Παρασκευή 02-09-2016 αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες