Στα χέρια ξενοδοχοϋπάλληλοι κι αστυνομία έξω από το υπουργείο Εργασίας (pics&vids) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

Στα χέρια ξενοδοχοϋπάλληλοι κι αστυνομία έξω από το υπουργείο Εργασίας (pics&vids)


Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης (27/09) έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ξενοδοχοϋπαλλήλων....
Όταν ένα μέρος των συγκεντρωμένων επιχείρησε να μπει στο κτήριο αλλά εμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ, προκλήθηκε ένταση. 



Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων καθώς αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το εφάπαξ και να προχωρήσει σε μειώσεις των συντάξεών τους.

ergasias

Μάλιστα κάποιοι ξήλωσαν γράμματα από την ταμπέλα του υπουργείου.
ergasias4

«Καταργεί την 20ετια και μειώνει επιπλέον το εφάπαξ», λένε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Νίκος Παπαγεωργίου με δηλώσεις του ανέφερε πως «δίνουν το επίδομα ασθένειας μετά από 10 μήνες. Στη συνέχεια δε ανακαλύψαμε πως ο υφυπουργός καταργεί το εφάπαξ. Ένα ταμείο που ήταν πλεονασματικό, δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ από το κράτος».

«Ήρθε σήμερα και το καταργεί αρπάζοντας τα αποθεματικά του ταμείου για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Σήμερα είναι παγκόσμια μέρα τουρισμού και κάνουμε κινητοποιήση. Πρέπει να μας επιστρέψουν τα λεφτά μας», πρόσθεσε.

«Είναι μια αθλιότητα που έχει παραγγελθεί απο τους ξενοδόχους και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου όπως όλες οι προηγούμενες», επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργίου.


Στη συνέχεια οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή όπου και έφτασαν λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι.

Λίγη ώρα μετά αποχώρησαν από το σημείο, χωρίς να προκληθούν νέες εντάσεις.

ergasias15


newsbomb.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες