Εξέλιξη–σοκ στην υπόθεση Μπεν: Βρήκαν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου (Pics) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

Εξέλιξη–σοκ στην υπόθεση Μπεν: Βρήκαν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου (Pics)


ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΦΑΣΜΑ ΜΠΛΟΥΖΑΣ

Κορυφώνεται η αγωνία στην εξέλιξη της αναζήτησης των λειψάνων του μικρού Μπεν Νίνταμ στο νησί της Κω, καθώς ειδικό κλιμάκιο βρετανών αστυνομικών από το Νότιο Γιορκσάιρ που ερευνά από χθες Δευτέρα.....
(26/9) σπιθαμή προς σπιθαμή τον ελαιώνα που πιθανολογείται ότι πριν από 25 χρόνια το παιδί καταπλακώθηκε από μπάζα, εντόπισε κομμάτια υφάσματος που υποθέτουν ότι ανήκουν σε μπλούζα και χαρακτηρίζονται ως «ευρήματα ενδιαφέροντος».
Ο Βρετανός επιθεωρητής Τζον Κάζινς, ο οποίος ηγείται μιας ομάδας 19 αστυνομικών που ερευνούν προσεκτικά το έδαφος δίπλα στην αγροικία όπου ο Μπεν εξαφανίστηκε το 1991, δήλωσε ικανοποιημένος με την πρόοδο των ερευνών καθώς «βρισκόμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει».
38CE1D6400000578 3807325 image a 80 1474888872883
Παράλληλα, ενημέρωσε ότι τα εκατοντάδες θραύσματα οστών που είχαν ανακαλυφθεί τις τελευταίες 24 ώρες σε ένα χώρο περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων και σε βάθος 30 περίπου εκατοστών, ανήκαν ευτυχώς όλα σε ζώα.
«Αυτό το χωράφι έχει καλλιεργηθεί σε βάθος εκατοντάδων ετών και περιμένουμε να βρούμε ακόμη περισσότερα οστά με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο Τζον Κάζινς.
Κάθε ένα από αυτά εξετάζεται για να διαπιστωθεί εάν ανήκει σε άνθρωπο, καθώς η αγροικία φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό αιγοπροβάτων, χοίρων και πουλερικών για πολλές δεκαετίες.
Η έρευνα όμως επικεντρώνεται στην ανακάλυψη κομματιών ή ινών υφάσματος που ενδεχομένως να ανήκουν στα ρούχα που ο Μπεν φορούσε εκείνη την ημέρα.
«Έχουμε βρει στοιχεία ενδιαφέροντος, κομμάτια από ύφασμα», επισήμανε ο Κάζινς.
38CE57A500000578 3807325 image a 82 1474888882482
Την ημέρα της εξαφάνισης του ο Μπεν φορούσε ένα λευκό πουκάμισο με μπλε και πράσινες αποχρώσεις. Ένα μικρό κομμάτι υφάσματος ανοιχτού χρώματος βρέθηκε ήδη κατά την πρώτη ημέρα των ανασκαφών και έχει σταλεί σε ειδικά εργαστήρια για ανάλυση.
Παράλληλα αναζητούνται τα κουμπιά του πουκαμίσου ή η μεταλλική πόρπη από τα καφέ σανδάλια που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισης του.
Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις, ασφαλή συμπεράσματα για τα αποτελέσματα των ερευνών θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες μέρες.
001
Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας των Βρετανών αστυνομικών δεν απέκλεισε το σενάριο ο μικρός Μπεν να είναι ακόμα και ζωντανός. «Κρατώ συνεχώς ανοιχτό το μυαλό μου για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο Μπεν το 1991» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακόμα μερικά ανοιχτά σημεία στην έρευνα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον Μπεν. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων ως προς το τι συνέβη πριν από 25 χρόνια. Θα μας επιτρέψετε να τους καταρρίψουμε και να ανακαλύψουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα του Μπεν κρατείται διαρκώς ενήμερη για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ανασκαφή, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως και 12 ημέρες.
002 copy
«Βρίσκομαι στα όρια της κατάρρευσης. Είμαι πολύ νευρική και ακόμη και οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στην έρευνα είναι νευρικοί, όπως μαθαίνω. Δε θέλουν να μου δώσουν άσχημα νέα», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Mirror.
Και πρόσθεσε: «O Ντετέκτιβ Τζον Κάζινς είναι αφοσιωμένος στην υπόθεση, αφιερώνοντας πολλές ώρες από το δικό του πολύτιμο χρόνο για να μας βοηθήσει. Έχω πίστη σε αυτόν τον άνθρωπο».
Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες διεξάγονται σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα λείψανα του Μπεν, ο οποίος σύμφωνα με την τελευταία θεωρία της αγγλικής αστυνομίας, καταπλακώθηκε και θάφτηκε κάτω από μπάζα εκσκαφέα, κοντά σε φάρμα την οποία ανακαίνιζαν ο παππούς και η γιαγιά του, την εποχή που εξαφανίστηκε.
Την πληροφορία έδωσε στην αστυνομία ένας μάρτυρας, φίλος του χειριστή οικοδομικών οχημάτων, Κωνσταντίνου Μπάρκα, γνωστός και ως Ντίνος, ο οποίο ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι εκείνος, ήταν πιθανά υπεύθυνος για το θάνατο του Μπεν.
Μια πληροφορία, που έχει «θυμώσει» την Κέρι Νίνταμ όπως δηλώνει σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης και η οποία ζει πλέον καθημερινά με το φόβο «των χειρότερων δυνατών ειδήσεων».
38CE62B800000578 3807325 image a 81 1474888878424
«Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου, δεν ήταν ο Μπεν νεκρός... μέχρι τώρα. Ο μάρτυρας είπε στην αστυνομία ότι μας αξίζει η αλήθεια αλλά την αξίζαμε πριν από 25 χρόνια. Έχω την αίσθηση ότι εμφανίστηκε τώρα (σ.σ. ο μάρτυρας) επειδή ο Μπάρκας είναι νεκρός. Πώς μπορείς να κρατάς ένα τόσο σοβαρό μυστικό για όλα αυτά τα χρόνια;», δηλώνει από το Σέφιλντ η κ. Νίνταμ.
38CD641E00000578 3807325 image a 5 1474875962279
«Ξυπνάω κάθε μέρα και βρίσκω το μαξιλάρι μου μουσκεμένο στα δάκρυα», προσθέτει η τραγική μητέρα του Μπεν.
«Θα μπορούσα να είχα θρηνήσει το παιδί μου και να προχωρήσω. Δεν ξεχνάς ποτέ το παιδί σου αλλά τουλάχιστον θα ήξερα που είναι. Θα μπορούσα να έχω προχωρήσει τη ζωή μου παρά να μην κάνω τίποτα και να ζω αυτό τον εφιάλτη», τονίζει η Κέρι Νίνταμ.

Sources: Mirror.co.uk, DailyMail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες