Τατούλης- "Λάθος απόφαση...! ούτε η δικτατορία μπόρεσε να μού επιβάλλει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων" - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2016

Τατούλης- "Λάθος απόφαση...! ούτε η δικτατορία μπόρεσε να μού επιβάλλει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων"




Για εσφαλμένη απόφαση της Δικαστηρίου
έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, από την Τρίπολη, με αφορμή την απόφαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας που επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο στον ίδιο και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση της εφημερίδας «Ελευθερία».
- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/peloponnisos/item/58906-dikastiki-poini-se-tatoyli-kai-nikolakou-i-apantisi-apo-tin-antiperifereiarxi-ixos.html
«Είναι μία εξαιρετικά εσφαλμένη απόφαση και το λέω εγώ που σε όλο μου το δημόσιο βίο των 35 χρόνων, ήμουν και είμαι σταθερός στην άποψη ότι η Δικαιοσύνη είναι ο σημαντικότερος θεσμός που μπορεί να εξασφαλίσει τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των θεσμών της χώρας. Ας φύγει από το μυαλό του καθένα ότι αντιδικούμε με τη Δικαιοδύνη» είπε αρχικά ο περιφερειάρχης και προχώρησε...
«… Ασκήθηκε μία μηνυτήρια αναφορά από έναν εκδότη εφημερίδας, που πριν τις εκλογές του 2010 ήταν θερμός υποστηρικτής της κίνησης που έκανε η Νέα Πελοπόννησος. Η άποψη του κύριου ιδιοκτήτη ήταν ότι ήθελε να διαφεντεύει πολιτικά τη νέα περιφερειακή αρχή. Κάτι που αντιλαμβάνεστε ότι δεν επρόκειτο ποτέ να συμβεί. Ήθελε να έχει λόγο ποιος θα είναι αντιπεριφερειάρχης. Αυτό ήταν αντίθετο στις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Η περιφερειακή αρχή λογοδοτεί μόνο στους πολίτες και έχει απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές της εξαγγελίες.
Τα ασφαλιστικά μέτρα τα έχασε και έρχεται το δεύτερο δικαστήριο το οποίο χωρίς καν οι κατηγορούμενοι να έχουν τη δυνατότητα της προανακριτικής κατάθεσης των απόψεων τους, προχώρησε στον ορισμό δικάσιμης ημέρας. Υπήρξαν δύο αναβολές, η πρώτη γιατί έλειπα στο εξωτερικό και η δεύτερη λόγω της απεργίας των δικηγόρων.
Η τρίτη αναβολή ζητήθηκε αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε δεκτό. Συν το γεγονός ότι κάποιοι από τους δικηγόρους είχαν ήδη αναγγείλει την απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό συνιστά εκτροπή. Πως προαναγγέλλουν την απόφαση; Ο συγκεκριμένος δικηγόρος προαναγγέλλει πολλές φορές αποφάσεις, αλλά αυτό πρέπει να το εξετάσει η ίδια η Δικαιοσύνη.
Δεν μπορεί η αγόρευση του κ. Εισαγγελέα να είναι αγόρευση ενός λεπτού με καθαρό πολιτικό περιερχόμενο. Για αυτό και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η απόφαση του δικαστηρίου αυτού ήταν εσφαλμένη. Είχε περισσότερο πολιτικό παρά νομικό περιεχόμενο.
Επί δικτατορίας, είχα πάνω από 17 δίκες και είμαστε πολύ ψημένοι πολιτικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο σεβασμός μας στη Δικαιοσύνη παραμένει.
Ούτε η δικτατορία μπόρεσε δεν επιβάλλει σε μένα τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να αποδείξουμε ότι αυτή η δική ήταν εσφαλμένη. Και θα κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που μας δίνει η πολιτεία.
Εγώ δεν συμβιβάστηκα ποτέ με εκδοτικά συμφέροντα και με πανίσχυρες πολιτικές προσωπικότητες. Και σε όλες αυτές τις μάχες, θεωρώ ότι η στάση μου δικαιώθηκε εξαιρετικά.
Κύριος μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας που εξελέγη μαζί μου στις εκλογές 2010. Δεν θέλω να θυμίσω τα πρωτοσέλιδα του συγκεκριμένου εντύπου για τον συγκεκριμένο αντιπεριφερειάρχη.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και συνήγορος του μηνυτή εκδότη ψάχνει ευκαιρία και δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτή την παραζάλη. Καμία μηνυτήρια αναφορά του δεν βρήκαν ευήκοα ώτα στο επίπεδο των δικαστικών αρχών. Τα έκανε και τα κάνει μόνο για να δείχνει ότι είναι πολιτικά παρών. Αλά αυτό αδικεί όλο το σώμα των δικηγόρων. Ο κ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου γιατί διάλεξε, αυτό το χρόνο; Το έκανε μόνο και μόνο, χρησιμοποιώντας τον γνωστό τρόπο που λειτούργει, για να επηρεάσει τη δικαστική εκκρεμότητα στο Εφετείο. Με ενημέρωσαν συνεργάτες μου ότι έχει προαγγέλλει και την απόφαση του Εφετείο. Εκτιμώ ότι πρέπει αυτά να πέσουν στην αντίληψη των δικαστικών αρχών και να διασφαλίσουν τη θεσμική προστασία της Δικαιοσύνης.»
Και ο περιφερειάρχης κατάληξε … «Η εκτίμησή μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της περιφέρειας. Έχουμε μεγάλες αντοχές, διότι μιλάμε μόνο με πολίτες και όχι με ερμαφρόδιτους δημοσιογράφους ή δημοσιογραφούντες που στο άγχος της μοναξιάς τους λειτουργούν εις βάρος των συμφερόντων της περιφέρειας. Είναι μπαλωθιές στον αέρα. Όλοι γνωρίζουμε τον βίο του καθένα, λέω ότι θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί προς αυτή την κατεύθυνση. Αντέχουμε σε όλες τις κριτικές και δεν μετράμε τα πολιτικά γεγονότα με όσα θα πάρει ο ένας, πόσα θα πάρει ο άλλος. Αυτά είναι προβλήματα αρρωστημένων εγκεφάλων που έχουν εμμονές στο μυαλό τους, αλλά όλα τα μετράνε με τη μεζούρα της τσέπης τους. Για αυτό ποτέ δεν ενδώσαμε σε τέτοιες ιστορίες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει το λάθος που έγινε. Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν από αυτούς που δεν είχαν το κύρος που είχαν, διότι αποδείχτηκε ότι ήταν φούσκες, να αμαυρώσουν το ρόλο της δικαιοσύνης.»

 πηγή-kalimera-arkadia.gr- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/peloponnisos/item/59111-tatoylis-esfalmeni-i-dikastiki-apofasi-oyte-i-diktatoria-borese-na-moy-epivallei-sterisi-politikon-dikaiomaton.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες