EKTAKTO: Η Ρωσία με αιφνιδιαστικό πρώτο «πλήγμα» σφράγισε ολόκληρο τον χώρο της Βαλτικής – Σοκ στο ΝΑΤΟ που στέλνει εσπευσμένα ενισχύσεις – 100 ρωσικά μαχητικά στον αέρα (βίντεο, εικόνες) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2016

EKTAKTO: Η Ρωσία με αιφνιδιαστικό πρώτο «πλήγμα» σφράγισε ολόκληρο τον χώρο της Βαλτικής – Σοκ στο ΝΑΤΟ που στέλνει εσπευσμένα ενισχύσεις – 100 ρωσικά μαχητικά στον αέρα (βίντεο, εικόνες)


Του Βασίλη Καπούλα
Αιφνιδιασμός από Μόσχα καθώς με μια ταχύτατη κίνηση σφράγισε τον χώρο του Καλίνινγκραντ και της Βαλτικής:
Αναπτύχθηκαν Iskander-M στα σύνορα με Εσθονία, δύο κορβέτες οι Zeleny Dol και Serpukhov, συνολικά έχουν αναπτυχθεί 5, εξοπλισμένες με πυραύλους κρουζ Kalibr εμβέλειας 1.500 χλμ και 2.500 χλμ στη Βαλτική! Ταυτόχρονα ο ρωσικός Στρατός ανακοίνωσε την ανάπτυξη στην ίδια περιοχή -εκτός από τους Iskander-  πυραυλικών συστημάτων Bal-Ε και «Bastion».

Eπιπλέον σε μια πρόβα τζενεράλε σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ 100 μαχητικά όλων των τύπων σήκωσε στον αέρα η Ρωσία ενώ σε ετοιμότητα με εκτελέσεις βολών τέθηκαν όλα τα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα από τα μέλη της ΚΑΚ, Ρωσίας-Λευκορωσίας-Καζακστάν-Αρμενίας στην Κοινή Άσκηση Αεράμυνας.
Η άσκηση ξεκίνησε από τις περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας και απογειώθηκαν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-160, Tupolev Tu-85MS, Tupolev Tu-22MS, Sukhoi Su-27, Mikoyan MiG-29, MiG-31, Sukhoi Su-24, Su-34, Su-25, Mi-8, Kamov Ka-27.
Η άσκηση περιελάμβανε σενάρια αναχαίτισης εχθρικών μαχητικών «φωτογραφίζοντας» το ΝΑΤΟ ενώ εκτελέστηκαν και ασκήσεις αντιμετώπισης αεροπειρατείας..
Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα με τη Ρωσία. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από την επιχείρηση Barbarossa αναφέρουν ρωσικές πηγές.
Η Βρετανία ανέφερε ότι θα στείλει μαχητικά Typhoon στη Ρουμανία και 800 στρατιώτες στην Εσθονία μαζί με ενισχύσεις από Δανία και Γαλλία και οι ΗΠΑ άρματα μάχης, πυροβολικό και στρατιώτες στη Πολωνία
Συνολικά 4.000 άντρες  και μια συνολική δύναμη ταχείας αντίδρασης 40.000 αντρών θα είναι έτοιμη για ανάπτυξη.
Ο Καναδάς στέλνει 450 στρατιώτες στη Λετονία και η Ιταλία 140 άντρες.
Η Γερμανία στέλνει 600 στρατιώτες στη Λιθουανία μαζί με δυνάμεις από Ολλανδία, Νορβηγία, Βέλγιο, Κροατία και Λουξεμβούργο.
Όσο αφορά τις κορβέτες πρόκειται για κόλπο γκρόσο της Ρωσίας καθώς ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα μετείχαν στην επιχείρηση στη Μεσόγειο εκτέλεσαν άλλη μια «Μασκίροβκα».
Οι δύο ρωσικές κορβέτες από τη Μεσόγειο (τελευταία στάση Ceuta) εντοπίστηκαν από το ολλανδικό Ναυτικό στη Βόρεια Θάλασσα με κατεύθυνση βόρεια. Μάλιστα οι Ολλανδοί τράβηξαν και φωτογραφίες (δείτε παρακάτω)
Τα σκάφη Serpukhov και Zeleny Dol project Project 21631 είναι εκτοπίσματος 940 τόνων έχουν μήκος 75 μέτρα και πλήρωμα 36 ατόμων.
Ο οπλισμός του αποτελείται από πυροβόλο 1 × 100 mm A-190, CIWS AK-630-M2 , 2 4πλούς εκτοξευτές IGLA, 3 πολυβόλα των 7,62mm, ανθυποβρυχιακό εκτοξευτή DP-65 και 8 πυραύλους κρουζ Kalibr-NK.

Οι πύραυλοι που έχουν προκαλέσει πανικό στην Δύση και τους ισλαμιστές είναι κατηγορίας πλεύσης και είναι κωδικοποιημένοι ως 3M14T που μπορούν να καταστρέφουν στόχους σε αποστάσεις μέχρι και τα 2.500 χλμ με κεφαλή βάρους 450 κιλών. Το μήκος των πυραύλων φτάνει τα 6,2 μ. ενώ η τερματική του ταχύτητα είναι υποηχητική στα 0,8 μαχ.
Οι εξαγωγικές εκδόσεις του συστήματος που είναι σπονδυλωτής κατασκευής και μπορεί να κατασκευαστεί και σε υπερηχητικές εκδόσεις φέρει το όνομα Club S/M/K.
Το σύστημα επάκτιας άμυνας Bal αποτελεί την χερσαία έκδοση του πυραύλου Kh-35 που φέρεται σε βαρέα τροχοφόρα οχήματα MAZ 7930 με το καθένα να μεταφέρει 8 πυραύλους έτοιμους για εκτόξευση και δρα σε πυροβολαρχίες.
Κάθε πυροβολαρχία φέρει 2 οχήματα ελέγχου και επικοινωνιών 4 εκτοξευτές καθώς και 4 οχήματα ανεφοδιασμού.
Επιπλέον ανά πυροβολαρχία υπάρχει και ραντάρ ελέγχου και προειδοποίησης στόχων επιφανείας ενώ μέσω συστήματος ζεύξης δεδομένων λαμβάνει στοιχεία είτε από αεροσκάφη είτε από άλλα πλέοντα σκάφη.
Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 120 χιλιόμετρα, έχει κεφαλή βάρους 145 κιλών, ταχύτητα πτήσης 0,8μαχ ενώ μπορεί να βάλλεται ένας πύραυλος ανά 3 δευτερόλεπτα.
Η τερματική καθοδήγηση γίνεται από ραντάρ X-band.
Το πιο προηγμένο πυραυλικό της σύστημα ανέπτυξε η Ρωσία στα σύνορα με την Εσθονία. Έτσι το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι το πυραυλικό σύστημα Iskander-M εκτέλεσε ασκήσεις ετοιμότητας στην περιοχή του Λούζκι.
Η άσκηση προέβλεπε πλήγματα κατά κέντρων επικοινωνιών και σταθμών ραντάρ ενώ η συμμετοχή ήταν από 100 στρατιώτες με 20 οχήματα.
Ο ρωσικός στρατός έθεσε σε υπηρεσία το σύστημα το 2006 και μπορεί να εμπλέξει με το διπλό εκτοξευτή σειρά στόχων υψηλής αξίας σε αποστάσεις μέχρι και τα 500 χιλιόμετρα με ακρίβεια βολής CEP-3m.
Επίσης ο φορέας είναι κοινός με το σύστημα πυραύλων Club-K για τη επίτευξη πληγμάτων κατά ναυτικών στόχων και εγκαταστάσεων σε αποστάσεις μέχρι τα 1.500 χιλιόμετρα.
Οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις εκτέλεσαν βολή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου RS-18 (SS-19 Stiletto) δύο σταδίων από τη νοτιοδυτική Ρωσία στην ρωσική άπω ανατολή.
Πιο συγκεκριμένα χτες το πρωί στις 11:58 τοπική ώρα έγινε εκτόξευση του πυραύλου από το Γιάσνι στο Όρενμπουργκ με στόχο την χερσόνησο της Καμτσάκα.
Είναι πύραυλος δύο σταδίων υγρών καυσίμων αποτελούμενο από τους πυραύλους εκτόξευσης με την χρήση τριών κινητήρων RD-0233 και ενός RD-0234 ενώ στο δεύτερο στάδιο χρησιμοποιείται ο κινητήρας RD-0235.
Η εμβέλεια του πυραύλου φτάνει τα 10.000 χιλιόμετρα έχει μέγιστο βάρος 105,6 τόνους μήκος 27 μέτρα ενώ εκτοξεύεται από εγκαταστάσεις τύπου σιλό.
Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 6 κεφαλές των 400κτ ή 5μτ ενώ το σύστημα καθοδήγησης είναι αδρανειακό.
Προς το παρόν μια Ισπανική φρεγάτα παρακολουθεί το ρωσική αρμάδα μάχης…
Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν τα ρωσικά ΜΜΕ στην εμφάνιση του USSCarney στη Σούδα….



















oparlapipas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες