Στον δρόμο του Δεκέμβρη: Εξέγερση – Αγώνας Παντού. 6 Δεκέμβρη όλοι/ες στις Διαδηλώσεις - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016

Στον δρόμο του Δεκέμβρη: Εξέγερση – Αγώνας Παντού. 6 Δεκέμβρη όλοι/ες στις Διαδηλώσεις

ΣΤΟN ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ–ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

6 Δεκέμβρη όλοι/ες στις Διαδηλώσεις

Αθήνα: 18:00 Προπύλαια | Θεσ/νίκη: 15:00 Καμάρα | Ιωάννινα 18:00 Ακαδημία


8 χρόνια συμπληρώνονται απ’ τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, από το πιστόλι του δολοφόνου–αστυνομικού Κορκονέα και του συνεργού του Σαραλιώτη. H δολοφονία  πυροδότησε μια νεολαιίστικη εξέγερση ενάντια σ’ ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, την αστυνομία. Παρά την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων και την αισχρή συκοφάντηση των ΜΜΕξαπάτησης, η εξέγερση των μαθητών και της νεολαίας είχε την στήριξη της κοινωνίας. Εξέφρασε όλη την συσσωρευμένη αγανάκτηση των νέων και των εργαζομένων ενάντια στο σάπιο αστικό σύστημα και τον κρατικό μηχανισμό καταστολής. Ο «Δεκέμβρης» ήταν μόνο μία «εικόνα από το μέλλον», καθώς 2 χρόνια μετά είχαμε και την επίσημη κήρυξη ενός ολοκληρωτικού πολέμου ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία από την τρόικα και το μνημονιακό μπλοκ. Ήταν ο προάγγελος των μεγάλων κοινωνικών αγώνων και συγκρούσεων που ακολούθησαν: 5 Μάη 2010, κίνημα πλατειών και απεργία 28–29 Ιούνη 2011, απεργία 12 Φλεβάρη 2012, Κερατέα, Σκουριές κ.ά.
Σήμερα, το ίδιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα συνεχίζει να μας πυροβολεί καθημερινά και ζητάει συνεχώς νέο «αίμα» από εργαζόμενους, άνεργους και νέους. Τα απανωτά μνημόνια, που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι νέοι και οι παλιοί μνημονιακοί, οι επιχειρηματίες και οι νέοι μαυραγορίτες, οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών, δημιουργούν κοινωνικά συντρίμμια και καταστροφή. Η ανεργία στη νεολαία ξεπερνάει το 50%, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι φτάνουν το 1 εκατομμύριο, πάνω από 1,6 εκ. ζουν με λιγότερο από 6 ευρώ τη μέρα, 127 χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν για 100 ευρώ μικτά, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα «φιλοξενίας», όταν δεν πεθαίνουν διασχίζοντας τα χερσαία ή τα θαλάσσια σύνορα, η εφορία και οι τράπεζες αρπάζουν σπίτια για χρέη λίγων εκατοντάδων ευρώ κ.ά. Η λίστα των θυμάτων των μνημονίων και της κρίσης συνεχίζει να μεγαλώνει, με τελευταία θύματα ένα τετράχρονο παιδί στη Λάρισα και 2 πρόσφυγες, την γιαγιά και το πεντάχρονο εγγόνι της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Χίου. Το πρώτο κινδύνεψε να πεθάνει από τα εγκαύματα, καθώς εδώ και καιρό η οικογένεια του ζούσε χωρίς ρεύμα και χρησιμοποιούσε κεριά στο σπίτι. Στην δεύτερη περίπτωση οι 2 πρόσφυγες κάηκαν ζωντανοί από έκρηξη φιάλης υγραερίου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και οι υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις οικοδομούν με ζήλο ένα τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, για να καταστέλλουν τους αγώνες και τις εξεγέρσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Ξέρουν ότι για να μπορέσουν να φορτώσουν την οικονομική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων πρέπει να μπορούν να περιορίσουν και να καθυποτάξουν το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα. Γι’ αυτό το λόγο, παράλληλα με την οικονομική αφαίμαξη, προσπαθούν λυσσασμένα να τσακίσουν όλα τα δικαιώματα και τα μέσα πάλης του εργατικού κινήματος. Με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο έχουν σαν στόχο, να μειώσουν δραματικά τους μισθούς, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις αλλά και να χτυπήσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία.
Φοβούνται και μισούν τη νεολαία, θέλουν να την πείσουν ότι είναι μια «χαμένη γενιά», για αυτό το λόγο εξαπολύουν μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον της και στην εκπαίδευση: Θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία με την «αυτοχρηματοδότηση»–δίδακτρα πανεπιστημίων και σχολείων, το Νέο Λύκειο, τα λουκέτα σχολείων και σχολών.
Να μην τους περάσει! Πρέπει να προετοιμάσουμε μια νέα εξέγερση με καταλήψεις, διαδηλώσεις, οργάνωση σε σχολεία–σχολές και χώρους δουλειάς, που θα ανατρέψει τη χούντα των μνημονίων, την κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό μπλοκ. Μια εξέγερση που θα ξηλώσει το κράτος έκτακτης ανάγκης και θα επιβάλλει τις δικές μας ανάγκες. Να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, στην αυτοοργάνωση, στη δύναμη των εργαζομένων και της νεολαίας, σε ένα σχέδιο που θα επιβάλλει ένα «αντίστροφο» μνημόνιο σε επιχειρήσεις–τράπεζες–τρόικα–κυβέρνηση. Πρέπει να οργανωθούμε και να ξεσηκωθούμε για να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς που κάθονται στο σβέρκο μας και καταστρέφουν τις ζωές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες