7 σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε με τον λάθος σύντροφο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 03, 2016

7 σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε με τον λάθος σύντροφο

Άρθρο της ψυχολόγου Margaret Paul
Μακάρι κάθε μέρα να είμαστε ερωτευμένοι, να μοιραζόμαστε την αγάπη μας και να αυξάνεται η προσωπική μας εξέλιξη σε όλες τις σχέσεις της ζωής μας. Μακάρι να βρίσκουμε αγάπη και σοφία κάθε στιγμή στη ζωή μας αλλά και να αγαπάμε τον εαυτό μας περισσότερο καθώς προχωράμε. Οι πελάτες μου συχνά με ρωτούν πώς μπορούν να μάθουν αν ο/η σύντροφός τους είναι κατάλληλος/η για εκείνους.
Θα πρέπει να ξεκινήσετε ανακαλύπτοντας το γιατί θέλετε εσείς να κάνετε μια σχέση, και όταν έρθει εκείνη η στιγμή υπάρχουν μόνο 2 λόγοι:
1.Για να νιώσετε αγάπη, ασφάλεια, επιβεβαίωση και σιγουριά ή για να κάνετε παιδιά. Θέλετε κάποιον για να νιώσετε ολοκληρωμένοι, να σας γεμίζει και να σας κάνει να αισθανθείτε ότι είστε σημαντικοί.
2.Για να μοιραστείτε αγάπη και συντροφικότητα και να εξελιχθείτε συναισθηματικά και πνευματικά.
Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει κι εσείς να είστε κατάλληλοι σύντροφοι προκειμένου να μάθετε αν έχετε βρει το σωστό έτερον ήμισυ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας, να ορίσετε την αξία σας και να θέλετε να μοιραστείτε την αγάπη που έχετε μέσα σας αντί να κυνηγάτε την επιβεβαίωση από τους άλλους. Ρωτήστε τον εαυτό σας: «Έχω μέσα μου αγάπη για να τη μοιραστώ με κάποιον ή θέλω απελπισμένα να πάρω λίγη αγάπη;».
Αν η πρόθεσή σας είναι μόνο να πάρετε αγάπη και όχι να δώσετε, τότε πιθανόν καμία σχέση δεν θα είναι τελικά σωστή για σας. Πρέπει να δουλέψετε κάποια θέματα εσωτερικά πριν βρείτε τον/την κατάλληλο/η σύντροφο. Δεν χρειάζεται να είστε «τέλειοι» μαθαίνοντας να αγαπάτε τον εαυτό σας, αλλά πρέπει να μάθετε να αναλαμβάνετε την ευθύνη για τις έννοιες της δικής σας αξίας, καταλληλότητας και ασφάλειας.

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία (δηλαδή θέλετε να κάνετε μια σχέση για να δώσετε αγάπη και να εξελιχτείτε), κάντε στον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις:

1.Ο/η σύντροφός σας είναι πρόθυμος/η να μάθει περισσότερα για τον εαυτό του/της και για σας;
Το να είστε πρόθυμοι να μάθετε πώς να αγαπάτε τον εαυτό σας και τους άλλους – και να μην είστε κλειστοί ή να βρίσκεστε σε θέση άμυνας – είναι απαραίτητο για τη διατήρηση μιας σχέσης. Οι σύντροφοι δεν μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους χωρίς να είναι πρόθυμοι να μαθαίνουν. Αυτό που πρέπει να διαπιστώσετε είναι ο τρόπος που αντιδρά το άλλο άτομο σε μια σύγκρουση μαζί σας.
Κάποιοι άνθρωποι είναι ευγενικοί και δοτικοί μέχρι να προκύψει ένας καυγάς και τότε θυμώνουν, κλείνονται στον εαυτό τους, δείχνουν απροθυμία ή είναι υπερβολικά υποχωρητικοί. Αν όντως ο/η σύντροφός σας κλείνεται στον εαυτό του/της, πόσο καιρό χρειάζεται για να επανέλθει; Αν γίνεται καταπιεστικός/ή συναισθηματικά ή σωματικά, προφανώς δεν είναι ο/η κατάλληλος/η για σας. Για να διατηρηθεί μια σχέση, πρέπει οι σύντροφοι να είναι πρόθυμοι να επιλύσουν τις διαφορές τους.
2. Μπορεί ο/η σύντροφός σας να σας προσφέρει φροντίδα, καλοσύνη, κατανόηση και να σας αποδεχτεί όπως είστε;
Αν διαπιστώσετε ότι ο/η σύντροφός σας δεν μπορεί να σας κατανοήσει, τότε δεν είναι ο/η κατάλληλος/η για σας. Η έλλειψη ενσυναίσθησης είναι σημάδι ναρκισσισμού.
3. Αισθάνεστε έλξη για τον/τη σύντροφό σας; Σας αρέσει να βρίσκεστε κοντά σε αυτό το άτομο;
Αν δεν νιώσετε σωματική έλξη γι’ αυτό το άτομο εντός των πρώτων 6 μηνών της σχέσης, είναι πιθανό να μην υπάρχει έλξη. Αυτό το άτομο θα μπορούσε να είναι ένας καλός σας φίλος, αλλά όχι σύντροφος.
4. Μήπως ο/η σύντροφός σας θέλει οπωσδήποτε να κερδίζει και να έχει πάντα δίκιο;
Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ανοιχτός/ή στο να μαθαίνει και δεν αποτελεί καλό οιωνό για μια σχέση.
5. Έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα;
Κάνετε μαζί κάποιες δραστηριότητες ή δεν καλύπτεστε όσον αφορά το πού θέλετε να περνάτε τον χρόνο σας;
6. Έχετε κοινές θρησκευτικές και πολιτικές αξίες;
Συμφωνείτε σε θέματα όπως τα έξοδα, η ανατροφή των παιδιών, η φυσική κατάσταση, η καθαριότητα και η συνέπεια;
7. Μήπως ο/η σύντροφός σας έχει εθισμούς που σας φαίνονται ανυπόφοροι;
Μήπως υπάρχει πρόβλημα με το αλκοόλ, τα συνταγογραφούμενα ή τα ψυχαγωγικά φάρμακα, το υπερβολικό φαγητό, τον εθισμό στο σεξ ή / και το πορνό, τον τζόγο, τις αγορές ή τα υπερβολικά έξοδα, την τηλεόραση, το ίντερνετ ή τα βιντεοπαιχνίδια;
Όταν αγαπάμε κάποιον βαθιά, αγαπάμε την ουσία του, δηλαδή αυτό που πραγματικά είναι. Επειδή όμως όλοι μας έχουμε ένα τραυματισμένο εγώ, ακόμα και η χειρότερη πλευρά του/της συντρόφου σας πρέπει να σας είναι ανεκτή. Μην περιμένετε να αλλάξει. Ισχύει αυτό ακριβώς που βλέπετε.
Σε περίπτωση που διαβάζοντας την παραπάνω λίστα βρείτε ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείτε να ανεχτείτε αλλά ελπίζετε ότι θα αλλάξουν, σημαίνει ότι δεν βρίσκεστε με τον/τη σωστό/ή σύντροφο. Θα πρέπει να τον/την αποδεχθείτε ή να διακόψετε τη σχέση. Το να περιμένετε αλλαγές απλώς θα σας οδηγήσει στην απογοήτευση.
Θυμηθείτε, θα πρέπει να είστε κι εσείς καλός/ή σύντροφος για να βρείτε τον/την κατάλληλο σύντροφο. Προσελκύουμε τους ανθρώπους που διαθέτουν το ίδιο επίπεδο συναισθηματικής κατάστασης με το δικό μας, είτε πρόκειται για εγκατάλειψη είτε για φροντίδα του εαυτού μας. Όσο περισσότερο αγαπάτε τον εαυτό σας, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχετε να προσελκύσετε και να διατηρήσετε μια συντροφική σχέση.
http://enallaktikidrasi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες