Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Πότε θα καταβληθεί η δ' δόση - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2016

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Πότε θα καταβληθεί η δ' δόση


Μεταξύ 15 και 22 Δεκεμβρίου, αναμένεται να γίνει η πληρωμή της τέταρτης (δ') δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Στόχος των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, είναι να εξασφαλισθούν τα χρήματα, ώστε τα επιδόματα να χορηγηθούν στους δικαιούχους, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους, ώστε να ενισχύσουν τα νοικοκυριά αλλά και να τονωθεί η αγοραστική κίνηση. Να σημειωθεί ότι το περιθώριο για τη χορήγηση της 4ης δόσης είναι ως τις 20 Ιανουαρίου 2017, ωστόσο όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές η καταβολή θα γίνει εντός του 2016.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΓΑ, οι δικαιούχοι θα φτάσουν τις 770 χιλιάδες. Συνολικά, η δαπάνη για οικογενειακά επιδόματα το 2016 έφτασε τα 675 εκατ. ευρώ.
Ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολυτέκνων Οικογενειών.
Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων καταβάλλονται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί ανάλογα με το εισόδημα, ενώ οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι παίρνουν επιπλέον 500 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδι.
Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:
α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).
β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή Κολέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά. Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους (ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν). Διευκρινίζεται ότι στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού, κ.λ.π.), καθώς και τα αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Εξωτερικού.
γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες