Τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια για να φτιάξετε με τα παιδιά! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016

Τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια για να φτιάξετε με τα παιδιά!


Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια διαδικασία που ξετρελαίνει τα παιδιά. Για να την κάνετε ακόμα πιο διασκεδαστική, παρατείνετε τη διάρκειά της, αφιερώνοντας μια μέρα στο να φτιάξετε τις πιο πρωτότυπες μπάλες όλοι μαζί. Εκτός από κάποια λίγα υλικά χειροτεχνίας, θα χρειαστείτε και κάποια πράγματα απ’ την κουζίνα και το νοικοκυριό σας.
Τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια για να φτιάξετε με τα παιδιά!
Σημείωση: Τα σχέδια είναι απλώς ενδεικτικά. Για να τα καταφέρετε, θα πρέπει να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει.
1. Ο Ρούντολφ και η παρέα του στο δέντρο σας


Θα χρειαστείτε 3,5 φελλούς (έναν ολόκληρο για το σώμα, δύο μισούς για τα πόδια και έναν μισό το κεφάλι), ματάκια χειροτεχνίας, ένα μικρό κομμάτι σύρμα πίπας για τα κερατάκια του και ένα στολιδάκι για τη μύτη.

Αφού κολλήσετε όλα τα κομμάτια μεταξύ τους, περνάτε ένα κομμάτι κορδέλας γύρω απ’ το σώμα του και το στολίζετε το δέντρο.

Αν πάλι δεν έχετε πολλούς φελλούς, προτιμήστε την πιο απλή εκδοχή του.


Για περισσότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια από φελλούς, δείτε εδώ άλλα σχέδια.

2. Οι λάμπες που γίνονται μπάλες


Οι λάμπες προς ανακύκλωση γίνονται μπάλες προς χρήση. Ξεβιδώνετε το πάνω μέρος της λάμπας, τοποθετείτε μέσα μικρά, χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, χιόνι χειροτεχνίας και η πιο πρωτότυπη μπάλα είναι έτοιμη.

3.  Τα γράμματα που περισσεύουν από το παλιό σας Σκραμπλ!


Με δυνατή κόλλα χειροτεχνίας, κολλάτε τα γράμματα μεταξύ τους, που φυσικά θα σχηματίζουν μια χριστουγεννιάτικη λέξη. Δείτε αναλυτικά τον τρόπο εδώ.

4. Μικρά δεντράκια πάνω στο μεγάλο δέντρο


Πάνω σε στικ κανέλας, κολλάτε μικρά κομμάτια από κλαδιά και για στολίδια εκμεταλλεύεστε λίγα μικρά κουμπιά που τοποθετείτε στις άκρες τους. Δένετε μια μικρή κορδέλα στην κορυφή και τα δεντράκια είναι έτοιμα.

Εναλλακτικά, τυλίξτε πολύχρωμα κομμάτια υφάσματος γύρω απ’ την κανέλα και κρεμάστε την στο δέντρο.


5. Οι απλές γυάλινες μπάλες μετατρέπονται σε κρεμαστές κορνίζες


Ξεβιδώνετε το καπάκι, και «σπρώχνετε» με προσοχή μέσα στη μπάλα πολύχρωμο χαρτί χειροτεχνίας ή χιόνι χειροτεχνίας. Έπειτα, βάζετε μέσα τις φωτογραφίες των παιδιών, ξαναβιδώνετε και… voila!

6. Τα Minions (και) στο δέντρο σας


Αν βρείτε κίτρινες μπάλες, μπορείτε να τις διακοσμήσετε έτσι ώστε να θυμίζουν κάτι από Minions. Κολλάτε τα μάτια τους, μια κορδέλα για γυαλιά και ζωγραφίζετε με μαρκαδόρο το στόμα τους. Αυτό ήταν όλο!

Στην ίδια λογική, μπορείτε να κατασκευάσετε μια χελωνονιντζάκι- μπάλα.


7.  Ένα χαρούμενο ζωάκι με… αστεία μάτια


Με ρολό τουαλέτας, σύρμα πίπας και ματάκια, θα φτιάξετε το πιο χαριτωμένο ζωάκι- μπάλα για το δέντρο σας. Δείτε βήμα- βήμα τις οδηγίες.
8. Ξύλινα μανταλάκι για χριστουγεννιάτικα αστεράκια


Ενώστε πέντε ξύλινα μανταλάκια, κολλήστε τα στο κέντρο τους με κόλλα σιλικόνης και στερεώστε ένα κομμάτι κορδέλας στο πάνω μέρος του για να το κρεμάσετε στο δέντρο. Τόσο εύκολο και εντυπωσιακό.

Αν σας βοηθούν οι φωτογραφίες, εδώ θα δείτε πώς θα το φτιάξετε.

9. Ένα εορταστικό πουγκάκι


Τυλίξτε μια μικρή μπάλα με ένα πολύχρωμο κομμάτι ύφασμα και μια λεπτή κορδέλα που θα χρησιμεύσει ως σπάγκος για το δέντρο (φωτογραφία).

10. Κάθετες φιγούρες από μανταλάκια


Ζωγραφίζοντας ξύλινα μανταλάκια, σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, έχετε τις πιο πρωτότυπες μπάλες για το δέντρο σας. Το μόνο που θα πρέπει να θυμάστε είναι πως, αφού το παιδί δημιουργήσει με τις ζωγραφιές του, θα πρέπει να τις αφήσετε να στεγνώσουν πριν τις κρεμάσετε στο δέντρο.
mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες