Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2016

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι


Στο Προεδρικό Μέγαρο, γνωστό και ως Παλάτσο ντελ Κουιρινάλε, ο Ματέο Ρέντσι βίωσε τις τελευταίες του στιγμές ως πρωθυπουργός της Ιταλίας όπου υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του, όπως είχε δεσμευθεί ότι θα πράξει αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της επικράτησης του «όχι» στο Συνταγματικό δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.

Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έκανε δεκτή την παραίτηση ωστόσο του ζήτησε να παραμείνει ως μεταβατικός πρωθυπουργός, καθώς την Πέμπτη στις 17:00 (τοπική ώρα) θα ξεκινούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, οι οποίες αναμένεται να λήξουν το απόγευμα του Σαββάτου.

Νωρίτερα, ο Ματέο Ρέντσι σε ομιλία στο κόμμα του είπε πως δεν φοβάται τις πρόωρες εκλογές και φαίνεται να στηρίζει την κίνηση αυτή.

Ciao a Tutti

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός νωρίτερα είχε στείλει το δικό του μήνυμα μέσω Twitter, όπου αποχαιρέτισε τους ψηφοφόρους του.

"Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Όπως γνωρίζετε, οι περισσότερες από 13 εκατομμύρια ψήφους δεν ήταν αρκετές για να κερδίσουμε τη μεγάλη πρόκληση του δημοψηφίσματος. Και όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, αντέδρασα σε αυτήν την ήττα με αυτήν την ομιλία. Νιώθω σαν να τα παρατάω ή σαν να θέλω να πάρω εκδίκηση Διαβάζω τις εφημερίδες και αναρωτιέμαι τι μπορεί αν σκέφτεται ένας πολίτης... Στη συνέχεια άρχισα να διαβάζω τα χιλιάδες email και μηνύματα στο κινητό μου και σκέφτομαι ότι είμαι τυχερός που περιστοιχίζομαι από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για μένα. Από την πλευρά μου, χαμογελάω και πιστεύω ότι τελείωσα καλά τη δουλειά μου. Σήμερα, για παράδειγμα, ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2017, έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό", γράφει μεταξύ άλλων ο Ρέντσι, ο οποίος συνοδεύει την ανάρτηση με μια φωτογραφία που έχει ένα χειρόγραφο σημείωμα: "Αντίο σε όλους και ευχαριστώ".


cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες