«Πάρτι» φόρων το Δεκέμβριο: Δείτε τι και πόσα θα πληρώσετε - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016

«Πάρτι» φόρων το Δεκέμβριο: Δείτε τι και πόσα θα πληρώσετε


ΟΙ «ΜΑΓΟΙ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΩΡΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΜΜΕΣΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ - Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2017 - ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Μήνας αγορών και δώρων ήταν κάποτε ο Δεκέμβριος αλλά πια έχει γίνει μήνας φόρων αφού οι υποχρεώσεις χτυπάνε κόκκινο...
Νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αν πληρώσουν τους φόρους που τους αντιστοιχούν και που ξεπερνούν κατά πολύ οποιοδήποτε άλλο μήνα του έτους, θα περάσουν στεγνοί τις γιορτές...
Ο λογαριασμός το φετινό Δεκέμβριο είναι βαρύτερος για εκατομμύρια Έλληνες αφού θα πρέπει να πληρώνουν φόρους και χαράτσια που δεν έχουν προηγούμενο και ο κίνδυνος όπως κάθε φορά που αυξάνονται παράλογα οι φόροι είναι αντί να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα να αυξηθούν... τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο...

Η λίστα με τους φόρους

Τη λίστα με τα ψώνια έχει αντικαταστήσει η λίστα με τους φόρους που έχει γίνει ατελείωτη... Φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν:
-Την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ, ενώ τα εισπράξιμα υπολογίζονται σε 2,65 δισ. ευρώ.
-Τη δόση του φόρου εισοδήματος.
-Τον Δεκέμβριο πρέπει να καταβληθεί ποσό ύψους 1,1 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017. Αν και τα τέλη πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενδεχομένως να δοθεί παράταση ολίγων ημερών εξαιτίας της καθυστέρησης ανάρτησης των τελών στο διαδίκτυο.
-Μέσα στο Δεκέμβριο λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δήλωσης και απόδοσης ειδικού φόρου πολυτελείας (έως τις 27 Δεκεμβρίου), η υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από μερίσματα και τόκους (28 Δεκεμβρίου) και η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία (30 Δεκεμβρίου).
Στους άμεσους φόρους προστίθενται και οι έμμεσοι φόροι οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη από φέτος αν και οι μεγάλες αυξήσεις έρχονται το 2017, δηλαδή τον άλλο μήνα.
Από τους έμμεσους φόρους το επιτελείο της κυβέρνησης αναμένει σημαντικά έσοδα και ήδη τον Οκτώβριο αυξήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 230 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 280 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Πάρτι έμμεσων φόρων το 2017

Η μεγάλη αύξηση έμμεσων φόρων αναμένεται τον Ιανουάριο με το φορολογικό ημερολόγιο του επόμενου έτους να περιλαμβάνει:
Στα ηλεκτρονικά τσιγάρα (ατμιστές), όπου επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Στα υγρά αυτά θα επιβληθεί φόρος, το ύψος του οποίου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.
-Στον καφέ, όπου επιβάλλεται για πρώτη φορά ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ: Προβλέπεται η επιβολή φόρου στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στο στιγμιαίο καφέ Η επιβολή του φόρου αυτού αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.
Στην σταθερή τηλεφωνία Από την 1/6 /2017 τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το τέλος θα υπολογίζεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%.

Στον πάτο οι γιορτινές αγορές

Με το διαθέσιμο εισόδημα να εξανεμίζεται για να πληρώσει τους φόρους και τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και καθυστερούν μισθοδοσίες να αυξάνονται δεν είναι παράξενο να έχουμε ακόμη μια χρονιά μείωσης των αγορών στη λιανική.
«Κάθε πέρυσι και καλύτερα» για τη χριστουγεννιάτικη αγορά, αφού και φέτος οι Έλληνες καταναλωτές δηλώνουν πως θα ξοδέψουν λιγότερα σε σχέση με τα περασμένα Χριστούγεννα.
Η μείωση της αγοραστικής δύναμης από τις απανωτές αυξήσεις των φόρων, σε συνδυασμό με την απαισιοδοξία που επικρατεί για την πορεία της οικονομίας το επόμενο διάστημα, οδηγούν τα νοικοκυριά να περιορίσουν και άλλο τις χριστουγεννιάτικες αγορές για δώρα, φαγητά, ταξίδια και διασκέδαση.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Deloitte για το χριστουγεννιάτικο προϋπολογισμό σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, οι Έλληνες προτίθεται να ξοδέψουν 438 ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 4,2% με το 2015, οπότε δήλωσαν ότι ξόδεψαν 457 ευρώ.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες