Πλούσια δώρα στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2016

Πλούσια δώρα στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να μοιράσουν πλούσια δώρα στους εργαζόμενους που θα συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία.

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προσφέρουν ακριβά δώρα σε όσους απεργήσουν, για να γίνει μαζική η απεργία και να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.

Μεγάλα καταστήματα και μεγαλοεπιχειρηματίες προσφέρουν πλούσια δώρα στους απεργούς, ενώ θα υπάρχει και ζωντανή μουσική, DJs και ταχυδακτυλουργοί.

Παράλληλα, θα υπάρξουν κληρώσεις με μεγάλα χρηματικά ποσά και ταξίδια στο εξωτερικό για τα Χριστούγεννα.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι απεργίες πρέπει να εκσυγχρονιστούν, για να εκφράσουν τις νέες ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι απεργίες διαφημίζονται τα τελευταία χρόνια -από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και Διαδίκτυο- μαζί με τις διαφημίσεις των επιχειρήσεων.

Εντάξει, είναι λογικό να διαφημίζονται οι απεργίες γιατί είχε πέσει πολλή απεργία τα τελευταία χρόνια και κουράστηκε το καταναλωτικό κοινό.

Επίσης, μέσα σε όλη αυτή την ευμάρεια και την ανάπτυξη που υπάρχει στην Ελλάδα, πού να καταλάβει ο εργαζόμενος πως πρέπει να απεργήσει, αφού βγάζει πάρα πολλά χρήματα και έχει όλα τα προβλήματά του λυμένα.

Πρέπει να του το υπενθυμίζεις με μια ωραία διαφήμιση, για να προτιμήσει την απεργία από την εργασία.

Κανείς δεν έχει καταλάβει ποιο είναι το νόημα και ο στόχος μιας ακόμα 24ωρης απεργίας σε μια χώρα με 30% ανεργία, που χρεοκόπησε πριν από εφτά χρόνια και έχει υπουδουλωθεί, ενώ δεν έχει καμία σημασία ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, ποια κόμματα είναι στη Βουλή, και όλα είναι πια διακοσμητικά.

Επίσης, κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έγινε γενική απεργία διαρκείας το 2010-2011, όταν ήταν γνωστό σε όλους -και στους εργατοπατέρες- τι συμβαίνει στη χώρα και τι πρόκειται να ακολουθήσει, αλλά προτιμήθηκαν οι δεκάδες 24ωρες απεργίες, με «διαδηλώσεις» που κατέληγαν σε καφεδάκι στο Θησείο.

Η χώρα έχει μπει στον αυτόματο πιλότο, όλοι κάνουν ό,τι έκαναν και πριν, λες και δεν έχει συμβεί τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όλοι ελπίζουν πως κάτι θα αλλάξει από μόνο του.

Τίποτα δεν θα αλλάξει από μόνο του.

Ούτε θα αλλάξει κάτι με 24ωρες απεργίες που διαφημίζονται.

Η απεργία είναι σαν το σεξ.

Αν το κάνεις από αγγαρεία, είναι μάπα.

pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες