Δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου για την προώθηση πρόσθετων υποτροφιών εκπόνησης διδακτορικής διατριβής - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

Δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου για την προώθηση πρόσθετων υποτροφιών εκπόνησης διδακτορικής διατριβής


Yπεγράφη χθες, 19/1, από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, του υπουργείου Οικονομίας, η ένταξη της πράξης «Πρόγραμμα Χορήγησης Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές Δευτέρου Κύκλου Σπουδών»....

Η δήλωση της Σ. Αναγνωστοπούλου

Μέσα στο 2016, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας ενισχύθηκαν σημαντικά οι νέοι επιστήμονες, με υποτροφίες που χορήγησε το ΙΚΥ σε 211 Υποψήφιους Διδάκτορες, οι οποίοι στη χώρα μας, στα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης, εντρυφούν στην επιστήμη τους χωρίς ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία. 



Με χαρά πληροφορήθηκα ότι υπεγράφη χθες, 19/1, από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, του υπουργείου Οικονομίας, η ένταξη της πράξης «Πρόγραμμα Χορήγησης Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές Δευτέρου Κύκλου Σπουδών». 

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την διεύρυνση της οικονομικής στήριξης για 293 επιπλέον δικαιούχους, οι οποίοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό 4.136.781,60 ευρώ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης» προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020. 

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση ανανέωσης των Ιδρυμάτων και κυρίως την ανάσχεση του ρεύματος φυγής των νέων επιστημόνων, θέματα στα οποία η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα. Βεβαίως, και αυτές οι υποτροφίες θα αντιμετωπιστούν από την αντιπολίτευση και τα φερέφωνά της, ως «διορισμοί των δικών μας παιδιών».

ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες