Το πρώτο στίγμα Τραμπ για την Ελλάδα: Τι είπε ο νέος Αμερικανός υπουργός Οικονομικών για το ΔΝΤ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2017

Το πρώτο στίγμα Τραμπ για την Ελλάδα: Τι είπε ο νέος Αμερικανός υπουργός Οικονομικών για το ΔΝΤ


Η οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό πρόβλημα, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal...

O Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, έκανε τις πρώτες νύξεις, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαχειριστεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ευρωζώνης.

Οι δηλώσεις του, σε συνδυασμό με την συζήτηση που είχε με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ την Τρίτη, δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα στηρίξει το Ταμείο στην διατήρηση της σκληρής γραμμής απέναντι στην Ελλάδα, αποκλείοντας νέο πρόγραμμα στο προσεχές μέλλον.

«Είναι πρωτίστως Ευρωπαϊκό πρόβλημα», δήλωσε ο Μνούτσιν, προσθέτοντας: «Είμαστε σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ, όμως προφανώς, τον πρώτο λόγο έχουν οι Ευρωπαίοι».

Η αμερικανική κυβέρνηση, όπως αναφέρει η WSJ, θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ, που αντιμετωπίζει πιέσεις από την Γερμανία να στηρίξει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με νέα χρηματοδότηση.

Αν, όμως, δεν επιτρέψει στο Ταμείο να «πειράξει» τα νούμερά του, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το πρόγραμμα διάσωσης, το ΔΝΤ θα έχει υποστήριξη από τον μεγαλύτερο μέτοχό του για να παραμείνει σταθερό στην θέση του.

Το Βερολίνο και άλλα μέλη της ΕΕ, επιθυμούν την συμμετοχή του Ταμείου, προκειμένου να αποκτήσει νομιμοποίηση το πρόγραμμα διάσωσης, ιδιαίτερα σε μία προεκλογική για πολλές χώρες περίοδο.

Ο κορυφαίος οικονομικός διπλωμάτης της κυβέρνησης Ομπάμα, Νέθαν Σιτς δεν θεωρεί πιθανή νέα χρηματοδότηση από το ΔΝΤ: «Με τις γερμανικές εκλογές μέσα στο έτος, είναι δύσκολο να είναι κανείς αισιόδοξος ότι θα πραγματοποιηθεί μία ελάφρυνση χρέους ικανή να προκαλέσει συμμετοχή του ΔΝΤ».

«Το πιθανότερο αποτέλεσμα, που έχει συμβεί και στο παρελθόν, είναι οι Ευρωπαίοι να βρουν έναν τρόπο να προχωρήσουν χωρίς χρηματοδότηση του Ταμείου», ανέφερε.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες