ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΟΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ… - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017

ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΟΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ…


Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Με τον χειρότερο, τον πιο λυπηρό, στην κυριολεξία για κλάματα για όλους αυτούς που υποτίθεται ότι προασπίζουν και μοχθούν για το δημόσιο συμφέρον, που τελικά μόνον αυτό δεν πράττουν, αναδείχθηκε ότι επί 22 χρόνια ουδείς από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, Ελληνικό Δημόσιο και δήμος Λουτρακίου, έχει διεκδικήσει το αντισταθμιστικό ωφέλημα των μετόχων του Club Hotel Loutraki S.A. για την κατασκευή μαρίνας στην θάλασσα του Λουτρακίου....

Υπενθυμίζεται ότι εξαίρεση των προαναφερομένων, αποτελεί ο νυν δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος είχε πει ορθά και ξάστερα στον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού «δεν θέλω μαρίνα», όπως είχε αποκαλυφθεί στο δημοτικό συμβούλιο!

Τα παραπάνω αναδείχθηκαν κατά την πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου κατά την συζήτηση της αίτησης του ClubHotel Casino Loutraki (CHCL) υπαγωγής στο αρ. 106 β΄ του Πτωχευτικού Κώδικα, που άσκησε ο τέως δημοτικός σύμβουλος κι έγκριτος νομικός Κορίνθου Νίκος Λόης, o οποίος ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου να συμπεριληφθεί στις υποχρεώσεις της κοινοπραξίας και το κόστος κατασκευής του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου γι’ αυτό ή ένα άλλο έργο ισόποσης αξίας.

Ακόμα ο Νίκος Λόης, κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο, υπεραμύνθηκε των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου, προσπαθώντας να καταστήσει σαφές προς την έδρα, ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου δεν είναι νόμιμη και είναι κόντρα των αποφάσεων της Λουτράκι Α.Ε. και των θέσεων που είχε υπεραμυνθεί κατά τις δύο προηγούμενες αιτήσεις τουCHCL για υπαγωγή του σε καθεστώς εξυγίανσης, καθ’ ότι δεν αναγνώριζε στην αίτηση των διαχειριστών, το κονδύλι της απαίτησης των περίπου € 85 εκατ., τα οποία αναλύονται στα περίπου € 25 εκατ. που ουδέποτε συνεισέφεραν ως εκ του νόμου είχαν υποχρέωση για τις εγκαταστάσεις του CHCL, στα € 48 εκατ. διαφορές τόκων τα οποία αμφισβητούνται και έχουν κατατεθεί σχετικές μηνύσεις, στα € 12 εκατ. που κατέθεσε το 2014 το CHL S.A. στο CHCL και τα οποία είναι μαχητά.
Ολόκληρο αυτό το ποσό, στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η αίτηση υπαγωγής του CHCL σε καθεστώς εξυγίανσης μπορεί να περιορισθεί στα € 32,5 εκατ., ενώ υποτίθεται ότι θα μας έχουν «κάνει και χάρη»!

Ο Νίκος Λόης, ως πολίτης πλέον κι όχι αιρετός, υπεραμύνθηκε με τον καλύτερο τρόπο των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου, αλλά το δυστύχημα ήταν ότι οι αιρετοί που παρίσταντο στην εν λόγω διαδικασία, στην πλάτη του Νίκου Λόη άλλοτε υπομειδιούσαν, άλλοτε έπαιρναν ειρωνική έκφραση, άλλοτε κουνούσαν απαξιωτικά το κεφάλι τους.

Δυστυχώς για τον δήμο Λουτρακίου που παρουσιάζει λειψανδρία πατριωτών, ο Νίκος Λόης είναι ένας «μοναχικός καβαλάρης»… μεταξύ αυτών που μετριούνται στα δάκτυλα που υπερασπίζονται με ανιδιοτέλεια τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες