ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ! (VIDEO) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2017

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος 
  • Περαχώρα, 25 Μαρτίου 201
Η Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας διοργάνωσε εκδήλωση με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στο Νέο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία...

Η επιτυχία αυτή συνίσταται, τόσο στην παρουσίαση αντιγράφου Σημαίας των «Συνταγματικών» της Περαχώρας όσο και στο περιεχόμενο της εξαίρετης ομιλίας του κ. Δημήτρη Σταθακόπουλου με θέμα: «Η διαχρονικότητα του μηνύματος του αγώνα του ΄21». 




Ως «ιδιαίτερη έκπληξη, μια στιγμή υπερηφάνειας για το χωριό μας» χαρακτηρίστηκε, από τη συντονίστρια της εκδήλωσης κα Μαρία Λαμπαδάρη, η παρουσίαση μιας από τις επτά σημαίες της Κυβέρνησης του Ιωάννη Κωλέττη, που είχε σχηματίσει στην Περαχώρα, έδρα της Δ΄ κατ΄επανάληψη Εθνικής των Ελλήνων Συνέλευσης.
Την παρουσίαση έκαναν, με έκδηλη συγκίνηση, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Σωτήρης Πρωτοπαππάς, ο Ταμίας κ. Θανάσης Πρωτοπαππάς και η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Πρωτοπαππά, ενώ πολλά μάτια καλεσμένων δάκρυσαν. 



Είχε προηγηθεί σύντομη ομιλία του συντάκτη του παρόντος, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της ιστορικής περιόδου, Δεκέμβριος 1821-Μάρτιος 1832 και στις ενέργειες της Ένωσης, από τον κ. Θανάση Πρωτοπαππά, που είχε εξουσιοδοτηθεί προς τούτο, για την αναζήτηση των επτά αυτών σημαιών, καθώς και για την ενημερωτική επίσκεψη αντιπροσωπείας της στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών.
Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Μέλος Δ.Σ. και Ιστορικός, καθώς και Νομικός Σύμβουλος Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών Ελλάδος, μάγεψε με την προσωπικότητά του και συγκλόνισε το ακροατήριο, προσαρμόζοντας το μήνυμα του ’21 στα δεδομένα της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας και στα όσα δεινά βιώνει ο Έλληνας, υπό το άγος του δανεισμού, από τους σύγχρονους οικονομικούς προστάτες-δυνάστες του -φορείς της νέας τάξης πραγμάτων και της παγκόσμιας διαβούλευσης- που τον θεωρούν υπήκοό τους,προτείνοντας ο κ. Σταθακόπουλος και λύσεις για τη διέξοδο από τα αδιέξοδα, στα οποία έχει περιέλθει. 

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος


Την ομιλία του ξεκίνησε λέγοντας: «Η αποψινή βραδιά με συγκίνησε ιδιαιτέρως για την πληρότητά της. Αυτό λοιπόν που κάνατε απόψε είναι πραγματικά εκπληκτικό. Με έχει συγκινήσει, έχω χαρεί ιδιαιτέρως που βρίσκομαι μαζί σας και αποτελεί για μένα τιμή που βρίσκομαι εδώ»,εισπράττοντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα. Και συνέχισε τονίζοντας ότι: «Η παρουσίαση της σημαίας των«Συνταγματικών», που είδαμε προηγουμένως, είναι μια έκπληξη όχι μόνο για εσάς. Έχει ένα ευρύτερο βεληνεκές. Αφορά και την επιστημονική κοινότητα». 
Επίσης, μεταξύ των άλλων, επεσήμανε ότι: «Η Ελευθερία δεν είναι δεδομένη, ούτε η Ιστορία τελειώνει. Η Ελευθερία για να την έχεις χρειάζεται να έχεις Παιδεία και όχι απλώςΕκπαίδευση ή Μόρφωση».  
Η ιστορική σύνδεση παρελθόντος και παρόντος στη διαδρομή της Πατρίδας μας, με γέφυρα το διαχρονικό μήνυμα του αγώνα για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία του Έθνους μας, από τον ομιλητή, καθήλωσε το ακροατήριο για δύο ολόκληρες ώρες, αφού προβλήθηκαν δύο βίντεο, ιστορικού περιεχομένου, τα οποία σχολιάστηκαν από τον κ. Σταθακόπουλο και ακολούθησε συζήτησή του με τους καλεσμένους. 



Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε και τραγούδια από τα παιδιά της Κατηχητικής Συντροφιάς Περαχώρας, που επιμελήθηκε η κα Μαρία Πρωτοπαππά. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν βίντεο, με ιστορικές φωτογραφίες, από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην Περαχώρα, που επιμελήθηκε ο κ. Θανάσης Πρωτοπαππάς.
Με την εκδήλωση αυτή η Περαχώρα έστειλε ηχηρό μήνυμαγια αφύπνιση της εθνικής μας συνείδησης, με την πολύτιμη πνευματική συνδρομή του κ. Σταθακόπουλου καιαποδέκτες κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, προς κάθε γωνιά τηςΧώρας μας, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως σπίθα για την ανάκτηση της Ελευθερίας μας, καθώς και της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, υπενθυμίζοντας κάποια από τα συνθήματα των αγωνιστών του ’21, όπως «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» και «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»! 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Πρωτοπαππά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας κ. Σωτήρης Πρωτοπαππάς.



Παρόντες ήταν Σεβαστοί Πατέρες της Εκκλησίας, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Γιωτάκης και Κώστας Λογοθέτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου, ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θανάσης Γεωργίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Δρίτσας, Φίλιππας Θυμής, Στάθης Συλαϊδής και Μιχάλης Κλεπετσάνης, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και μεγάλος αριθμός καλεσμένων.  


Πριν την έναρξη και μετά τη λήξη της εκδήλωσης προσφέρθηκαν, από τους διοργανωτές, χειροποίητα γλυκίσματα και αναψυκτικά.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας για το άξιον θαυμασμού αποτέλεσμα της εκδήλωσης αυτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες