Γιώργος Π. Πετρίτσης"ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ " - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

Γιώργος Π. Πετρίτσης"ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ "


Γιώργος Π. Πετρίτσης"ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ "...

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν»...

Στο θλιβερότερο αυτό, αντίφωνο που ψάλλεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μαρτυρείται η Θυσία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

« Ως άφωνος Αμνός » καθώς προείπε ο προφήτης Ησαΐας οδηγείται στο μαρτύριο.

Κάθε μέλος του Αγίου Σώματος Του, υπέμεινε και μία ατιμία.


Το μαρτύριο του Ιησού, είναι τόσο σκληρό που φαίνονται τα κοκάλα του, μπορεί κανείς να τα μετρήσει κατά την προφητεία του Δαβίδ « εξηρίθμησαν πάντα τα οστά μου » .

Έχει αλλοιωθεί τελείως η μορφή του ώστε δεν ξεχωρίζει αν είναι καν Άνθρωπος

« Είδομεν αυτόν και ουκ είχεν είδος » όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ησαΐας.

Όμως μετά το θλιβερό αυτό αντίφωνο έρχεται για να ακουστεί ο πιο χαρμόσυνος ύμνος της Εκκλησίας: «Χριστός ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας».

Το σύμβολο του ατιμωτικού θανάτου μετατρέπεται όχι μόνο σε σύμβολο ενδόξου ζωής, όπως γράφει ο ιερός Χρυσόστομος αλλά γίνεται και αρχή κάθε αγαθού για την ανθρώπινη φύση .

Τα κοσμοϊστορικά γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας μας δείχνουν το δρόμο της Μίας και Μοναδικής Αλήθειας, της άμετρης αγάπης του Θεανθρώπου για τον άνθρωπο , ας μην τα προσπεράσουμε βιαστικά, αλλά ας ανοίξουμε και εμείς την καρδιά μας στον Αναστηθέντα Ιησού .

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ – ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Γιώργος Π. Πετρίτσης

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες