ΓΕΝΟΠ: Από τη "μικρή ΔΕΗ" πάμε στην πώληση της μισής ΔΕΗ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

ΓΕΝΟΠ: Από τη "μικρή ΔΕΗ" πάμε στην πώληση της μισής ΔΕΗ


Του Χάρη Φλουδόπουλου

Την εκτίμηση ότι δεν θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες για την απόκτηση ηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε πώληση των υδροηλεκτρικών, διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην εταιρεία....

Οι επενδυτές έχουν στόχο τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Γ. Αδαμίδης δήλωσε ότι η ΓΕΝΟΠ θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις διαρκείας όταν κατατεθεί το ν/σ για τις πωλήσεις μονάδων και αφού προηγουμένως υπάρξει ενημέρωση της κοινωνίας για τους λόγους που η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στις πωλήσεις μονάδων.

"Όταν θα πάμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις και αυτό δεν πρόκειται να γίνει αύριο, τότε όλοι να είναι βέβαιοι ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι όπως αρμόζει στη ΓΕΝΟΠ. Θα ενημερωθεί η κοινωνία και τυφλές συγκρούσεις δεν θα υπάρξουν".

Ταυτόχρονα ο ίδιος εκτίμησε ότι αν πωληθούν τελικώς λιγνιτικές μονάδες, αυτές θα περιλαμβάνουν τις καλύτερες και πιο αποδοτικές του χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ, δηλαδή τη Μεγαλόπολη 4, τον Άγιο Δημήτριο 5 και τη Μελιτη 1. Αυτό θα σημάνει ποινικές ευθύνες για τη διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς η εταιρεία θα μείνει χωρίς ουσιαστικό παραγωγικό δυναμικό και οι πωλήσεις θα γίνουν με τη χειρότερη δυνατή αποτίμηση και αξία.

Σημειώνεται ότι η ΓΕΝΟΠ στάθηκε ιδιαίτερα στις πρόσφατες δηλώσεις Σκουρλέτη περί συμφερόντων που εξυπηρετούν οι δανειστές για "ρεσάλτο στη ΔΕΗ" ενώ παρουσιάστηκαν και παλιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού όταν ήταν στην αντιπολίτευση, με τις οποίες τασσόταν υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και κατά της πώλησης μονάδων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Αδαμίδης, "ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι καταργώντας το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ η κυβέρνηση θα φέρει νόμο για την πώληση της μισής ΔΕΗ".

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες