Πώς να αποτοξινωθείτε φυσικά από τη νικοτίνη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Απριλίου 13, 2017

Πώς να αποτοξινωθείτε φυσικά από τη νικοτίνη


Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει ένα φονικό μείγμα από παραπάνω από 7.000 χημικά συστατικά· εκατοντάδες είναι βλαβερά και τα 70 περίπου μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Το κάπνισμα αυξάνει την επικινδυνότητα για σοβαρά προβλήματα υγείας, πολλές παθήσεις και θάνατο- Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών....
Η νικοτίνη σε κάθε μορφή είναι μια εξαιρετικά εθιστική ουσία, που βρίσκεται στον καπνό. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (CDC), όλο και περισσότεροι άνθρωποι εθίζονται στη νικοτίνη, η οποία μπορεί να είναι τόσο εθιστική όσο και το αλκοόλ, η κοκαΐνη ή η ηρωίνη. Συμπτώματα στέρησης, αύξηση βάρους και στρες είναι οι τρεις κύριοι λόγοι που οι άνθρωποι καταφεύγουν και πάλι στο τσιγάρο μετά την απόφαση τους να το κόψουν. Όλοι όμως μπορούν να σταματήσουν τη χρήση νικοτίνης μέσω σωστής καθοδήγησης και πειθαρχίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια εύκολη υπόθεση, συχνά χρειάζονται πολλές απόπειρες. Αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει.
Σε αντίθεση με την επικρατούσα πεποίθηση, είναι εντελώς δυνατό να διακόψουμε τη χρήση νικοτίνης με φυσικό τρόπο. Είναι επίσης εφικτό να αποτοξινωθούμε από την ουσία φυσικά και αυτό αποτελεί και το κεντρικό θέμα του παρόντος άρθρου.

Τρόποι φυσικής αποτοξίνωσης από τη νικοτίνη

1. Πιείτε πολύ νερό

Το καθαρό νερό πρόκειται, αδιαμφισβήτητα, για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο απομάκρυνσης των τοξινών από το σώμα. Το νερό επίσης διαθέτει ιδιότητες που για πολλούς φαίνεται να μειώνουν την λαχτάρα για νικοτίνη· σε αντίθεση με το αλκοόλ, το οποίο κυρίως πυροδοτεί την επιθυμία για νικοτίνη. Η κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων νερού την ημέρα δεν επιδρά μόνο στην αποτοξίνωση, αλλά επίσης παρέχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται κάποιος στην προσπάθεια του αποχής από την νικοτίνη.
Μια καλή ιδέα είναι να έχετε αγοράσει ένα μεγάλο μπουκάλι νερού, το οποίο θα ξαναγεμίσετε για να υπολογίσετε σωστά. Πάρτε το μαζί σας στις δουλειές και με τη συνήθεια θα πίνετε χωρίς να το αντιλαμβάνεστε.

2. Αλλάξτε τη διατροφή σας

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να ξεφορτωθεί με φυσικό τρόπο τις τοξίνες της νικοτίνης. Επιπλέον, η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια εκείνων των κιλών που συχνά εμφανίζονται μετά την διακοπή του καπνίσματος.
Το μπρόκολο και το σπανάκι συγκαταλέγονται στις υπερτροφές και είναι πλούσιες σε φολικό οξύ, βιταμίνες C και B5. Το πρώτο μειώνεται από την χρήση νικοτίνης και η αναπλήρωση αυτού του πολύτιμου συστατικού μπορεί να μειώσει την επιθυμία για τσιγάρο. Οι βιταμίνες ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στη διαδικασία αποτοξίνωσης.

3. Γυμναστική

Βάλτε το σώμα σας σε κίνηση. Κάντε κάτι, οτιδήποτε απαιτεί κίνηση για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Η γυμναστική, βεβαίως, κάνει το σώμα μας να ιδρώνει, κάτι που αποτοξινώνει με ταχύτατους ρυθμούς το σώμα μας. Επιπροσθέτως, η φυσική δραστηριότητα βοηθά κάποιους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το στρες και τον εκνευρισμό που συχνά συνοδεύει τις προσπάθειες μας να διακόψουμε το κάπνισμα.
Τέλος, η άσκηση λειτουργεί ως μια υπέροχη εναλλακτική λύση, όταν νιώθουμε την έντονη επιθυμία να τα παρατήσουμε. Επιπλέον, το ίδιο σημαντική είναι και η απελευθέρωση ενδορφινών μέσω της γυμναστικής και άλλων ορμονών στον εγκέφαλο, που συμβάλλουν στην αίσθηση ευεξίας. Και αυτό το φαινόμενο οδηγεί στον «εθισμό» στη γυμναστική- μια πολύ πιο υγιεινή εναλλακτική από τη νικοτίνη.

4. Κρατήστε το μυαλό σας απασχολημένο

Πώς έχουν τα πράγματα: μη καπνίζοντας, και ιδανικά, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, το σώμα σας θα αποτοξινωθεί φυσικά και θα αυτό- θεραπευτεί από την παρελθοντική χρήση της νικοτίνης. Αλλά η αλήθεια είναι ότι θα συνεχίσετε κάποιες φορές να βιώνετε εκείνη την έντονη επιθυμία και ορισμένα από αυτές τις κρίσεις μπορεί να είναι ιδιαιτέρως έντονες.
Κρατήστε το μυαλό σας απασχολημένο μέσω εργασία ή παιχνιδιού και αυτό θα σας βοηθήσει να καταπνίξετε μερικές από τις αναπόφευκτες παρορμήσεις να κάνετε ένα τσιγάρο. Όταν η λαχτάρα είναι παρούσα, βυθιστείτε σε μια δραστηριότητα που έχετε εύκαιρη. Κατά τον ελεύθερο χρόνο σας, ανοίξτε μια εφαρμογή στο τηλέφωνο σας ή ακονίστε τον εγκέφαλο με μια δραστηριότητα. Ο περισπασμός κάνει θαύματα σε εκείνες τις κρίσεις και το σώμα σας θα συνεχίσει ανενόχλητο να αποτοξινώνεται.

5. Εξασκηθείτε στο διαλογισμό ή/και στην ενσυνειδητότητα

Η ενσυνειδητότητα περιλαμβάνει και τη βίωση των σκέψεων όπως αναδύονται χωρίς επικρίσεις· λειτουργούμε σαν ένα είδος απόμακρου παρατηρητή. Δεν χρειάζεται να εμβαθύνετε και να εμμένετε σε σκέψεις που θα σας κάνουν να τρέξετε στο κοντινό περίπτερο για ένα πακέτο. Αναγνωρίστε αυτή τη σκέψη (και λαχτάρα), αλλά μην αλληλεπιδράσετε, μην της δώσετε χώρο. Αυτό το συναίσθημα γρήγορα θα ξεθωριάσει και το σώμα σας θα συνεχίσει να αποτοξινώνεται και να αυτό- θεραπεύεται φυσικά.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαλογισμού επίσης, επιλέξτε έναν που να σας ταιριάζει και με την κατάλληλη βοήθεια εξασκήστε τη για 15- 20 λεπτά την ημέρα. Θα ωφεληθείτε κατά πολύ και όσον αφορά στην διακοπή του καπνίσματος, αφού θα εγκαθιδρύσει μια καλύτερη σχέση με το σώμα σας και αυτό θα βοηθήσει στην διαδικασία αποτοξίνωσης.
enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες