Γ.Ψυχογιός: Μειώνεται το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για δικαιούχους ΚΟΤ και πολύτεκνους - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

Γ.Ψυχογιός: Μειώνεται το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για δικαιούχους ΚΟΤ και πολύτεκνους


Τη Μ. Τρίτη ψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής βελτιώσεις – ελαφρύνσεις που αφορούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) της ΔΕΗ καθώς και τους πολύτεκνους....
 Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Πρόκειται για σημαντικά μέτρα που έρχονται σε συνέχεια και της υπ’αρ. 406/17.10.2016 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης, η οποία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας, Γιώργου Ψυχογιού, και συνυπογραφές πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σειρά παρεμβάσεων στη ΔΕΗ και στο Υπουργείο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της πολιτικής της Επιχείρησης όσον αφορά στις ευπαθείς ομάδες πολιτών.
Ειδικότερα, με την καινούρια διάταξη μειώνεται το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τους δικαιούχους του ΚΟΤ. Μια πολύ σημαντική αλλαγή είναι ότι δεν θα απεντάσσονται πλέον από το ΚΟΤ όσοι ξεπερνούν το όριο χρήσης. Αντίθετα με το νέο πλαίσιο θα παραμένουν υπό την προστασία του Κοινωνικού Τιμολογίου και θα τιμολογούνται με τις χρεώσεις των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση.
Παράλληλα, όλοι οι δικαιούχοι του ΚΟΤ και του Τιμολογίου Πολυτέκνων θα απαλλάσσονται από τη χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), συμπεριλαμβανομένων πλέον και όσων έχουν μετρητή «νυχτερινής κατανάλωσης».
Η νομοθέτηση των βελτιωτικών αυτών μέτρων αποδεικνύει έμπρακτα ότι προτεραιότητα τόσο του Υπουργείου όσο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες με γνώμονα την άμεση κάλυψη των βασικών τους αναγκών.
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κι άλλες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για τη διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτροδότησης, σίγουρα, όμως, το νέο καθεστώς για το Κοινωνικό Τιμολόγιο αποτελεί ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες