Βαθιά οδύνη στην κηδεία του υποστράτηγου Γιάννη Τζανιδάκη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

Βαθιά οδύνη στην κηδεία του υποστράτηγου Γιάννη Τζανιδάκη


Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, της πολιτικής αλλά και των τοπικών Αρχών και Φορέων από όλη την Κρήτη, αποχαιρέτισαν το απόγευμα, στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου, τον άτυχο υποστράτηγο, Ιωάννη Τζανιδάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας...

Σπαρακτικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ελεύθερνα όπου από νωρίς η σορός του είχε τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα.

Το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντα, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, έφεραν στους ώμους Κρήτες με την παραδοσιακό φορεσιά, ενώ της νεκρικής πομπής προς την εκκλησία για την εξόδειο ακολουθία προηγούνταν ανώτατοι αξιωματικοί με τα διακριτικά του βαθμού και το σπαθί του υποστράτηγου.

Τραγικές φιγούρες ήταν η μητέρα, η σύζυγος και τα παιδιά του Γιάννη Τζανιδάκη, ενώ λίγο πριν από τις 18:00 έφθασε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή. Στον Ναό της Ελεύθερνας έφθασε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παρών στην τελετή ήταν και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, τον οποίο συνέδεε φιλία με τον εκλιπόντα καθώς στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί.
Κρήτη - Ρέθυμνο - κηδεία - Ιωάννης Τζανιδάκης

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, αγήματα της Αεροπορίας Στρατού απέδωσαν τιμές στον υποστράτηγο που μετά τις τελευταίες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τον περασμένο Μάρτιο είχε προαχθεί στο βαθμό του υποστράτηγου και είχε τοποθετηθεί ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς.

Κρήτη - Ρέθυμνο - κηδεία - Ιωάννης Τζανιδάκης

Σοκάρει, εν τω μεταξύ, η αποκάλυψη του ξάδελφου του άτυχου υποστράτηγου. Όπως τόνισε, ο 54χρονος αξιωματικός σχεδίαζε άμεσα την αγορά μνήματος στο κοιμητήριο του χωριού του, στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου, γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους τους φίλους και συγγενείς του.

Κρήτη - Ρέθυμνο - κηδεία - Ιωάννης Τζανιδάκης

Πλήθος κόσμου, φίλων, συγγενών και συναδέλφων συγκεντρώθηκαν νωρίτερα και στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας για να συνοδεύσουν τον Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου στην τελευταία του «κατοικία». Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ, με άγημα του Στρατού να συνοδεύει το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρό του, από το σπίτι του στην Εκκλησία και από εκεί στο Κοιμητήριο, όπου ετάφη.
Κρήτη - Ρέθυμνο - κηδεία - Ιωάννης Τζανιδάκης

Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης η εξόδιος ακολουθία του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα, που έχασε επίσης τη ζωή του στο Σαραντάπορο.

Κρήτη - Ρέθυμνο - κηδεία - Ιωάννης Τζανιδάκης

Με δάκρυα στα μάτια, συγγενείς φίλοι και κάτοικοι της Φαλάνης, αποχαιρέτησαν το απόγευμα της
Πέμπτης τον αδικοχαμένο υπολοχαγό Κώστα Χατζή, συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου.

Κρήτη - Ρέθυμνο - κηδεία - Ιωάννης Τζανιδάκης

Την ίδια ώρα, η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 ΓΣΝ, ως σοβαρή πολυτραυματίας. Έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά θλαστικά τραύματα κεφαλής, κατάγματα σπονδυλικής στήλης και κάταγμα στέρνου. Η κατάσταση της όμως είναι σταθερή και βελτιούμενη, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΣ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες